PRAZNOVANJE KOPRSKEGA OBČINSKEGA PRAZNIKA MALO DRUGAČE: Dogajanje v dnevni sobi vsakega Koprčana!

Koper

Koprčani bodo letošnji občinski praznik praznovali 'na prostem'. Kot napovedujejo, se pestro dogajanje z odrov in dvoran seli na mestne trge, ulice in parke ter podeželje. In od tu v dnevne sobe Koprčanov.

Takšni spremembi prazničnega programa botrujejo okoliščine zaradi epidemije. Kot poudarjajo na koprski občini, so se zato odločili dogajanje preseliti na splet.

V petek, 15. maja, si bo ob 20.00 na Facebook straneh eKoperCapidistria, Aleš Bržan in Visit Koper mogoče premierno ogledati film 'Ala, hodte z nami!'. Na TV zaslonih pa si ga bo mogoče ogledati v soboto, 16. maja, ob 18.00 in v ponedeljek, 18. maja, ob 22.30.

V petek, 15. maja, ob 12. uri bo Kolegij javnih zavodov za kulturo in znanost v Mestni občini Koper organiziral novinarsko konferenco, na kateri bodo direktorji Pokrajinskega arhiva Koper, Pokrajinskega muzeja Koper, Osrednje knjižnice Srečka Vilharja, Znanstveno-raziskovalnega središča Koper, Gledališča Koper in Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper spregovorili o izzivih in priložnostih, ki jih na področju kulture prinašajo spremenjene okoliščine.

V soboto, 16. maja, med 9. in 21. uro pa bo na kanalu YouTube eKoperCapodistria potekal kulturni maraton, ki ga bodo ob občinskem prazniku pripravili Pokrajinski muzej Koper, Pokrajinski arhiv Koper, Gledališče Koper, Knjigarna Libris, Forum Tomizza, Osrednja knjižnica Srečka Vilharja, Znanstveno-raziskovalno središče Koper in Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tine |  14 .05. 2020 ob  09: 35
Prenos bo potekal na fb strani Aleš Bržan?!?! Kaj ne gre tu za zlorabo javnih sredstev za samopromocijo posameznika?