POZITIVNIH 47 TESTOV: Okužbe potrdili tudi na ministrstvu za kulturo

Slovenija

V nedeljo so opravili 1110 testov na okužbo z novim koronavirusom, pozitivnih je bilo 47 testov, je vlada objavila na spletni strani. V bolnišnicah se zdravi 40 bolnikov s covidom-19, od tega jih devet potrebuje intenzivno nego. V nedeljo ni umrl noben bolnik s covidom-19, so jih pa šest odpustili v domačo obravnavo. Trenutno je aktivnih 866 okužb.

Podatki Sledilnika za covid-19 za nedeljo kažejo, da je med okuženimi pet zaposlenih v zdravstvu in pet zaposlenih v domovih za starejše občane. V nedeljo niso zabeležili okužb med oskrbovanci domov.

Med devetimi bolniki, ki se zdravijo na oddelku za intenzivno terapijo, jih sedem potrebuje pomoč ventilatorja.

V Sloveniji je bilo doslej potrjenih 3749 primerov okužb z novim koronavirusom, skupaj je umrlo 135 bolnikov s covidom-19.

Po poročanju TV Slovenija so okužbo potrdili tudi pri zaposlenih na ministrstvu za kulturo. Okuženi so štirje delavci službe za evropske zadeve in mednarodno sodelovanje. Nihče od okuženih ni bil v stiku z ministrom Vaskom Simonitijem. V torek bodo na ministrstvu opravili dodatno testiranje zaposlenih. Komunikacija s strankami in obiskovalci pa bo mogoča le po telefonu oz. elektronski pošti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija