POŽAR NA TRUBARJEVI PRED SODIŠČEM: Občina Piran in lastnika stanovanj hočejo odškodnino, bo Adet iz Portoroža "priznal krivdo"?

Piran

V četrtek se bosta pred koprskim okrožnim sodiščem ponovno soočila Občina Piran in portoroško podjetje Adet d.o.o., od katerega piranska občina terja 51.724 evrov zaradi požara na Trubarjevi ulici avgusta 2019. Tožba je doletela tudi piransko občino, saj lastnika stanovanj v stavbi zahtevata prav tako od nje odškodnino.

Postopek pred koprskim sodiščem, v katerem piranska občina od portoroškega podjetja Adet terja nekaj manj kot 52.000 evrov, se je pričel avgusta letos. Včeraj se je obravnava nadaljevala z zaslišanjem prič, naslednji narok pred sodiščem je razpisan za četrtek. "Zahtevamo povračilo škode, ki jo je toženec s požarom povzročil občini na poslovnem prostoru," utemeljujejo svoj zahtevek na piranski občini.

Ob tem pa sta tožbi proti Občini Piran vložila tudi lastnika stanovanj v prvem in drugem nadstropju hiše na Trubarjevi 40. Tudi onadva zahtevata plačilo odškodnine zaradi požara. Kot dodajajo na piranski občini, je trenutno v izdelavi projektna dokumentacija za sanacijo stavbe, ki pa je "odvisna od morebitnega sporazuma s preostalimi etažnimi lastniki".

Spomnimo, piranska občina je lastnica poslovnega prostora v pritličju stavbe na Trubarjevi 40, kjer je avgusta 2019 izbruhnil požar zaradi poškodovanega napajalnega kabla na električni peči. Podjetje Adet je imelo poslovni prostor takrat v najemu.

Junija lani, ko je piranska občina že izdala dovoljenje lastnikom stanovanj za sanacijo, so ga morali preklicati. Izvedenec gradbene stroke je namreč ugotovil, da je vstopanje v stavbo preveč nevarno, stavba pa je primerna zgolj za rušenje oziroma so na njej možni le z rušenjem povezani postopki. Občina Piran je bila tudi pripravljena odkupiti stanovanji v 1. in 2. nadstropju ter prevzeti financiranje sanacije stavbe nase v celoti, a bi morala lastnika stanovanj prej razrešiti spor glede lastništva terase na vrhu hiše.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Imperio  |  23 .11. 2021 ob  13: 17
Koliko delavcev (kosovarov) je bilo prijavljenih že na tem naslovu?
Stvar bi bila že davno rešena, če ne bi komunala in župan ščitila pooperanta.
Župan
Uzurpator javnega denarja
Upajmo, da sodišče hitro in pravično glede lastnikov in stanovalcev.
Ki trpijo zaradi teh osebkov