POŽAR NA OŠ VOJKE ŠMUC, POGREŠANA UČITELJICA IN HIŠNIK: Na srečo je šlo le za vajo (FOTO)

Izola

Minuli petek so na OŠ Vojke Šmuc v Izoli opravili intervencijo požarno vajo, ki je bila po besedah ravnatelja Antona Baloha še kako koristna, poučna, življenjsko zanimiva in aktualna.

"Pomanjkljivosti, ki so bile ob evalvaciji evakuacije z naše strani ugotovljene, bomo nemudoma odpravili. Evidentirali pa smo vrsto pozitivnih in odlično izvedenih postopkov, kar nas pomirja v pripravljenosti, če bo šlo zares," pravi Baloh.

Ob tem se je Baloh zahvalil gasilcem iz Kort in Izole, koprski gasilski brigadi, izolski reševalni postaji, izolski policistom, Rdečemu križu območne enote Izola, redarski službi, radioamaterjem, civilni zaščiti in občinskim službam, ki so prišli na kraj intervencije.

Scenarij je predvideval, da je med poukom zagorelo v eni od učilnic v prvem nadstropju. Učiteljica je takoj obvestila vodstvo šole in poklicala 112. Po klicu so bile aktivirane enote PGD Korte, PGD Izola in Gasilska brigada Koper. Po prihodu gasilcev na kraj je bila evakuacija šole že uspešno zaključena, vendar so pogrešali hišnika in eno učiteljico. Slednja je bila najdena v goreči učilnici in evakuirana po lestvi. Hišnik je bil najden v drugi učilnici in evakuiran preko glavnega vhoda. Medtem so gasilci požar lokalizirali in pogasili.

Po končani vaji so gasilci, policisti in predstavniki civilne zaščite šolarjev predstavili svoje delo in opremo, ki jo pri delu uporabljajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija