POTREBUJETE DOKAZILO, DA STE NEGATIVNI? V Kopru se lahko tudi ta vikend testirate brezplačno

Koper

V Kopru bo tudi ta vikend potekalo množično testiranje na covid-19 s hitrimi antigenskimi testi. Brezplačno se lahko testirate danes in jutri med 9. in 17. uro, na vstopni covid točki ob zdravstvenem domu na Bonifiki.

Testiranje, ki ga bo izvajal zdravstveni zavod Cor Medico Ljubljana, je prostovoljno in brezplačno, predhodno naročanje pa ni potrebno. Na Mestni občini Koper (MOK) sicer pričakujejo veliko število ljudi, zato pozivajo k strpnosti in doslednemu spoštovanju vseh veljavnih ukrepov za preprečitev širjenja okužbe z novim koronavirusom, kot so upoštevanje predpisane varnostne razdalje in nošnja zaščitne maske. Da bi preprečili dolge vrste in gnečo, na občini pozivajo ljudi, naj se testiranja udeležijo čez ves dan, torej vse do 17. ure.

Na testiranje lahko pridete peš ali z avtomobilom, s seboj pa morate obvezno imeti osebni dokument. O rezultatu in nadaljnjih navodilih boste s strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje obveščeni po sms sporočilu.

Ob tem na MOK znova opozarjajo, da je množično testiranje namenjeno zdravim posameznikom. Za osebe, ki kažejo znake okužbe, namreč še vedno velja, da se morajo najprej obrniti na osebnega zdravnika.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija