POTRDILI OKUŽBO PRI ZAPOSLENI NA INFEKCIJSKI KLINIKI: Oseba več dni hodila v službo kljub simptomom

Slovenija

Pri osebi, zaposleni na ljubljanski infekcijski kliniki, so potrdili okužbo z novim koronavirusom. Zaradi tega bo klinika v prihodnjih dneh delovala v omejenem obsegu, so sporočili iz Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana.

Zaposleno osebo so testirali po pojavu povišane temperature. Od srede je zaposleni v bolniškem staležu. Zaradi ukrepov v skladu z navodili službe za preprečevanje in omejevanje bolnišničnih okužb bo delo na kliniki v prihodnjih dneh potekalo v omejenem obsegu. Kot so pojasnili v UKC Ljubljana, bodo bolnike napotili na kliniko samo ob predhodnem posvetu.

Otroški oddelek ter oddelek za obravnavo bolnikov z novim koronavirusom pa delujeta nemoteno.

Milan Krek, direktor Inštituta za javno zdravje

Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek je na današnji novinarski konferenci vlade potrdil, da je omenjena oseba več dni hodila v službo, čeprav je imela vročino in druge simptome covida-19.

"Če imate znake okužbe, pokličite zdravnika, ki vas bo napotil na testiranje. Ne hodite v službo bolni, ne jemljite antipiretikov, da bi skrili znake bolezni, si znižali temperaturo," je ob tem Krek pozval vse zaposlene.

Kot je pojasnil, je priporočilo NIJZ, da se testira vsakega posameznika z znaki covida-19. "Le tako bomo lahko čim hitreje izolirali morebiti okužene in ustavili širjenje okužbe," je še pojasnil.

Po poročanju POP TV mati okužene medicinske sestre dela za Dom starejših občanov Trebnje, in sicer izvaja pomoč na domu. V stiku naj bi bila z desetimi oskrbovanci in tudi zaposlenimi v domu. Kot so v domu pojasnili za televizijo, jih je sama obvestila o okužbi v družini. Odredili so ji, da ostane doma. Po zadnjih informacijah POP TV pa je bil test za okužbo z novim koronavirusom pri njej negativen.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
monty |  28 .05. 2020 ob  18: 20
Pa naj mi nekdo razloži razliko: imaš hiv in veš da ga imaš pa okužis partnerja/ko...te prijavijo in letiš v zapor za 5-10 let. Imaš covid, pa delaš na takem oddelku ki veš da ga lahko fasaš..je dosti bolj nevaren in smrtonosen kot hiv, pa nič...vse normalno. Bodo morali sodniki zavihat rokave ker hiv zaporniki so baje napisali množično pobudo...