Potratni nemški škof na zagovoru pri papežu

Svet

Nemški škof iz Limburga Franz-Peter Tebartz-van Elst je že več tednov pod udarom kritik zaradi ogromnih stroškov, ki jih je namenil za svojo novo škofovsko rezidenco. Hkrati mu je zaradi krive izjave hamburško tožilstvo izreklo mandatno kazen. Škof je trenutno v Vatikanu, kjer naj bi se srečal s papežem Frančiškom.

Pogovori naj bi se vrteli predvsem glede škofove prihodnosti. V Vatikanu se na večdnevnih pogovorih mudi tudi predsednik Nemške škofovske konference Robert Zollitsch, ki naj bi s papežem prav tako spregovoril o omenjenem škofu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kdaj točno naj bi bili ti pogovori, še ni znano. So pa glede Zollitschevega obiska v Vatikanu poudarili, da je bil obisk že dlje časa načrtovan v naprej. Tebartz-van Elst pa se je za pot v Vatikan odločil, ko so očitki na račun njegovega službovanja postajali vedno glasnejši.

Glede gradnje škofovske rezidence je bilo prvotno načrtovano, da bo njena gradnja stala 2,5 milijona evrov, kasneje so se stroški povišali na 5,5 milijona, na koncu pa so narasli kar na 31 milijonov evrov.