POŠTA SLOVENIJE S PONUDBO ZA INTEREUROPO: Prodaja se 72-odstotni delež, zanimajo se še Turki in Britanci

Slovenija

Pošta Slovenije je oddala zavezujočo ponudbo za nakup Intereurope, pišejo Finance. Danes se sicer izteče rok za oddajo ponudb, skrbni pregled Intereurope pa sta izvedla še turški Netlog Logistics in britanski Xpediator. Na prodaj je nekaj več kot 72-odstotni delež kapitala oz. 54 odstotkov glasovalnih pravic.

Banke, ki prodajajo delež - SID banka, NLB, Gorenjska banka, SKB banka in Banka Intesa Sanpaolo - so rok za zavezujoče ponudbe prestavile iz sredine januarja na danes. Nezavezujoče ponudbe so oddali državna Pošta Slovenije, turški Netlog Logistics in britansko logistično podjetje Xpediator, ki so nato izvedli tudi skrbni pregled družbe. Po neuradnih podatkih Financ Xpediator pri pregledu "ni bil zelo temeljit".

Omenjene banke prodajajo 9.168.425 navadnih delnic in vseh 10.657.965 prednostnih delnic Intereurope, ki skupaj predstavljajo 72,13 odstotka vseh delnic in 54,47 odstotka delnic z glasovalno pravico. To je drugi poskus prodaje deleža; prvič so ga poskusile prodati v začetku leta 2016, a se s ponudnikom, češko-malteško družbo Tuffieh Funds, niso uspele dogovoriti o ključnih pogojih prodaje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija