POSLOVIL SE JE LEGENDARNI BRAZILSKI NOGOMETAŠ PELE: "Ljubimo te do neskončnosti, počivaj v miru"

Svet

Legendarni brazilski nogometaš Pele je umrl v 83. letu starosti, je preko Instagrama sporočila njegova hči Kely Nascimento. Pele se je za vedno poslovil v krogu družine v bolnišnici Albert Einstein v Sao Paulu, potem ko se mu je 21. decembra zdravstveno stanje poslabšalo.

"Ljubimo te do neskončnosti, počivaj v miru," je zapisala Nascimento na Instagramu ob fotografiji prepletenih dlani iz bolnišnice Albert Einstein, kamor je bil Pele vnovič sprejet pred mesecem dni.

Trikratni svetovni prvak, s pravim imenom Edson Arantes do Nascimento, je danes podlegel raku.

Pele, po mnenju številnih najboljši nogometaš vseh časov, je zadnje tedne na kliniki v Sao Paulu prejemal le paliativno zdravljenje.

Nogometni svet je izgubil svojega "kralja"

V bolnišnici, kjer so potrdili smrt Peleja, so izrazili solidarnost z družino in vsemi prizadetimi. Uradni vzrok smrti je bila po navedbah bolnišnice, kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, odpoved več organov kot posledica napredovanja raka debelega črevesa, povezanega z njegovo boleznijo.

Brazilska nogometna zveza CBF je na Twitterju objavila fotografijo 'kralja Peleja'. Ob črno-belem portretu nogometne legende je pisalo "Večen".

V zadnjem času se je Pelejevo zdravje slabšalo. Po poročanju medijev kemoterapija ni več delovala. Njegova hčerka Kely Nascimiento je nato pojasnila, da to ni res in da mu bodo zdravniki prilagodili zdravila. Bolnišnica je še v začetku decembra sporočila, da ima Pele popoln nadzor nad svojimi vitalnimi funkcijami in je v stabilnem stanju.

Toda časopis Folha de Sao Paulo je takrat poročal, da se Pele ne odziva več na kemoterapijo. Kmalu je postalo znano, da so zdravljenje raka v bolnišnici Albert Einstein prekinili in je Pele prejemal le še paliativno oskrbo.

V sredo pred božičnim večerom so tudi iz bolnišnice sporočili, da Pelejev rak napreduje in zahteva intenzivnejšo nego zaradi težav z ledvicami in srcem. Dva dni pozneje je njegova hčerka objavila fotografijo očeta v postelji. Na Instagramu je med drugim zapisala: "Še ena noč skupaj."

Pele je imel v preteklosti veliko zdravstvenih težav, med njimi tudi težave s kolki ter hrbtenico in koleni. Po okužbi sečil so mu odstranili ledvični kamen. Med rutinskim pregledom pa so mu zdravniki odkrili tumor na debelem črevesu, ki so ga pozno poleti odstranili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija