POSKUS UMORA NA ŠTAJERSKEM: Bivšo taščo najprej zbrcal, nato je pograbil s pulta nož in jo večkrat zabodel

Kronika

Na mariborski policijski upravi so danes posredovali več podrobnosti v zvezi s ponedeljkovim poskusom umora v Spodnjem Slemenu v občini Selnica ob Dravi, kjer je 29-letni moški večkrat zabodel 48-letno žensko, nato pa pobegnil s kraja dogodka. Pozneje prijetemu osumljencu očitajo kaznivo dejanje poskusa umora iz brezobzirnega maščevanja.

Kot so pojasnili na Policijski upravi Maribor, so bili o dogodku obveščeni malo pred 11.30, na kraj pa sta prvi prispeli patrulji policijske postaje Ruše in mariborske policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov.

Policisti so ob prihodu ugotovili, da se v stanovanjski hiši nahaja 48-letna ženska, ki je bila večkrat zabodena. Za njo je poskrbela nujna medicinska pomoč mariborskega zdravstvenega doma in jo odpeljala v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor, kjer je ostala na zdravljenju.

Ko so ugotovili, da se je 29-letnik po dejanju s kraja dogodka odpeljal z osebnim avtomobilom mariborskih registrskih oznak, je za njim stekla obsežna iskalna akcija z vsemi razpoložljivimi policijskimi patruljami. Nekaj manj kot dve uri po dogodku so ga prijeli na območju Pohorja, ki spada pod okrilje celjske policijske uprave, neuradno na območju Klopnega vrha.

Kriminalisti so z ogledom kraja kaznivega dejanja in zbiranjem obvestil ugotovili, da je poskusa umora osumljen žrtvin nekdanji "zet". Ta je pred tem iskal 21-letno nekdanjo partnerko, s katero sta do nedavnega živela v tri in pol letni zunajzakonski skupnosti. Zaradi prekinitve razmerja in tudi predhodnih groženj, mu je 48-letnica poskušala preprečiti vstop, a ji to ni uspelo.

Osumljeni je kljub njenemu pojasnjevanju, da hčere ni doma, nasilno vstopil v hišo in to s pregledom prostorov tudi preveril. Ob tem je kričal, da jo bo ubil. Čeprav mu je ženska sledila in ga skušala umiriti, jo je nenadoma fizično napadel, tako da jo je udarjal z rokami in brcal z nogami. Nato je s kuhinjskega pulta pograbil kuhinjski nož, s katerim jo je večkrat zabodel v prsni koš in vrat, nato pa hišo zapustil in se odpeljal.

Policija je z ugotovitvami seznanila dežurno preiskovalno sodnico mariborskega sodišča in dežurno državno tožilko tamkajšnjega tožilstva, slednja pa se je tudi udeležila ogleda, ki ga je policiji prepustila preiskovalna sodnica.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  13 .10. 2021 ob  09: 41
Kot da je pomembno pod katero policijsko upravo spada Klopni vrh.! Še čudno, da ga niso kar izpustili, ker ne spada pod mariborsko PU.