POREŠKI IRONMAN ABSOLUTNO PRIPADEL SLOVENCEM: Primorec Luka Kosovel na odličnem 3. mestu (FOTO)

Istra

Slovenca Matevž Nunar in Lara Rajterič sta zmagovalca triatlona v Poreču. V drugi izdaji polovičnega ironmana 70.3 je Nunar slavil s hitrejšim časom kot zmagovalec lanske preizkušnje.

Nunar in Rajterič sta obenem postala tudi državna prvaka v srednjem triatlonu, saj je tekmovanje štelo tudi za slovensko državno prvenstvo, je sporočila Triatlon zveza Slovenije.

V Poreču je sicer nastopilo 1500 tekmovalcev. Merili so se na 1,9 km dolgi plavalni trasi, nato pa jih je čakalo še 90 km na kolesu ter 21,1 km oziroma polmaraton v teku.

Nunar je ciljno črto prečkal po treh urah in 59 minutah in osmih sekundah, le 20 sekund je za njim zaostal drugouvrščeni Slovenec Tim Gošnjak, tretji je bil še en slovenski predstavnik Luka Kosovel s časom 4:00:55.

"Proga je bila izjemna in primerna za dober rezultat. Na koncu je tudi vreme zdržalo, tako da kolesarski del ni bil nevaren. Osebno nisem vedel, da je zmaga dosegljiva. Po plavanju pa sem dojel, da je vse odprto. Vedel sem, da bom na kolesu izgubil kakšno minuto v primerjavi z najhitrejšimi kolesarji, ker še ne uporabljam kronometer kolesa. Tek sem začel s kar lepim zaostankom in nisem verjel, da si lahko pritečem zmago, ampak noge so bile super, zato sem se odločil, da dam vse od sebe in poskusim izkoristiti priložnost," je po zmagi za krovno slovensko zvezo dejal Nunar.

Rajterič je preizkušnjo v ženski konkurenci kot prva končala po štirih urah in 25 minutah. Druga v državnem prvenstvu je bila Nataša Nakrst s časom 5:05:33, tretja pa Jana Kotar Ilijas z izidom 5:12:34.

"Cel dan je šlo vse po načrtu. Vreme je bilo kljub zelo slabi napovedi vrhunsko. Bili so taki pogoji, ki mi najbolj odgovarjajo. Plavala sem dobro, na kolesarskem delu sem prevzela vodstvo, ki sem ga s sproščenim tekom ohranila do konca. Zame je bila to zadnja tekma sezone. Tekma v Poreču pa je bila lani tudi moj prvi triatlon sploh, zato je zmaga nekaj posebnega," pa je dejala Rajterič.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija