Poraz proti Kopru s klopi odnesel Anteja Čačića

Kot poroča spletna stran najboljšega slovenskega nogometnega prvoligaša Maribora, Ante Čačić ni več trener ekipe. Nedeljsko dopoldne je prineslo razplet zgodbe o slabših dosežkih moštva v zadnjem obdobju. V minulih treh prvenstvenih krogih je ekipa osvojila le točko, v zadnjih sedmih tekmah zabeležila eno zmago, dva remija in štiri poraze.

Sinočnji v Kopru je sodu izbil dno in v klubu so sklenili ukrepati. Po temeljitih analizah je vodstvo moštva z Ljudskega vrta sprejelo odločitev o koncu obdobja delovanja hrvaškega trenerja, ki je bil kot vodja strokovnega štaba ustoličen 5. junija.

"Sporazumno smo sprejeli odločitev, da prekinemo sodelovanje. Ante Čačić ni več trener NK Maribor, zahvaljujemo se mu za dosedanje delo in želimo vso srečo na nadaljnji poti. Rezultatska kriza se je poglobila in morali smo se odzvati, saj potrebujemo nov zagon, novo energijo pred nadaljevanjem sezone," so v izjavi za javnost zapisali pri NK Maribor.

"Po (ne)prespani noči smo prišli do skupne odločitve, da sodelovanja ne bomo nadaljevali. Ekipa je zašla v rezultatsko krizo, ne moremo si zatiskati oči. Sklenjen je dogovor, da se razidemo, klub pa poskuša rešiti zadeve z novo osebo na klopi. Maribor vedno stremi k boljšim dosežkom, višjim ciljem. Klubu želim vse najboljše na nadaljnji poti, nimam razloga za grenkobo. Zahvaljujem se igralcem za korektno sodelovanje, v klubu sem bil obkrožen s prijetnim ozračjem, veliko mero profesionalnosti. Po tem, kar sem spoznal, me ne preseneča, da je Maribor postal tako uspešen klub. Srečen sem in ponosen na to obdobje mojega delovanja. Nikdar ne bom pozabil navijačev, ki so moštvu ves čas stali ob strani. Uspeli smo doseči namen z uvrstitvijo v evropsko ligo, ohranjena je stanovitnost, osvojili smo superpokal, ekipa je na prvem mestu prvenstvene razpredelnice. Ko pa se zabrede v rezultatsko krizo, se moramo vsi vprašati, kolikšna je odgovornost posameznika. In to je poteza za boljši jutri kluba, ki je nad vsemi nami," pa je po odhodu z Ljudskega vrta dejal Čačić.

Konec ene zgodbe pomeni začetek nove. Ekipa se je vrnila iz Kopra ob drugi uri in se zjutraj znova zbrala v Ljudskem vrtu. Nedelja je bila delovna, dopoldanski trening je vodil pomočnik trenerja Saša Gajser. Negotovost, kako naprej, po besedah klubskega vodstva ne bo dolgo trajala, nov trener bo znan v najkrajšem možnem času.

Čača |  29 .09. 2013 ob  14: 09
srečen ti rojstni dan in sretan put. pa mamiča malo pozdravi.
Hej |  29 .09. 2013 ob  13: 50
Se je vidlo včeraj na Bonifiki....Kako in kaj...Viole so se oglasile točno enkrat.
viole obala |  29 .09. 2013 ob  12: 53
en klub ena cast!!
Maribor sampijon!!!
MI SMO MARIBOR!!!!