POPLAVE RAZDEJALE BOSNO, PREBIVALCI SE BORIJO Z BLATOM IN SMETMI: 'Česa takega še nismo videli' (VIDEO)

Svet

V bosanski občini Busovača je bilo včeraj zaradi poplav razglašeno izredno stanje in prebivalci pravijo, da česa takega ne pomnijo. Poplave so prizadele tudi občine Kakanj, Jajce in Nemila. Na terenu je angažiranih na stotine pripadnikov civilne zaščite s terenskimi vozili in čolni, ki pomagajo lokalnim prebivalcem pri sanaciji škode in so v pripravljenosti, če bi prišlo do vnovičnih poplav. Te sicer niso napovedane, saj naj bi se stanje normaliziralo.

Prebivalci, ki česa podobnega ne pomnijo, se danes borijo z blatom in smetmi. Glavne ceste so blokirane, zaradi izrednega stanja pa je pouk v šolah odpovedan

Mestece Busovača je bilo včeraj odrezano od sveta z dveh strani, in sicer iz smeri Kiseljaka in Zenice, več mestnih enot pa je bilo ogroženih. Čeprav je bilo mesto v preteklosti že na udaru poplav in nesreč, prebivalci takšnega stanja, kot je bilo včeraj, ne pomnijo

V enem od naselij so včeraj evakuirali bolne prebivalce, ki so jih s čolni prenesli z ene strani obale na drugo. Ponoči se je promet na večini regionalnih cest, ki jih je poplavila voda, normaliziral. Promet pa je še vedno prekinjen na cesti med Novim Travnikom in Bugojno, kjer je deroča voda prebila nasip in poškodovala most.

Promet je otežen tudi v dolini reke Plice, kjer je delno poplavljena cesta med Jajcem in Mrkonjić Gradom. V Sarajevu je reka Željeznica skoraj v celoti porušila novozgrajeni most za pešce v naselju Ilidža.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija