PONOVNA DEZINSEKCIJA JAVNE KANALIZACIJE V IZOLI: Težave s pojavljanjem ščurkov na posameznih lokacijah

Izola

V preteklem mesecu je Komunala Izola v sodelovanju z Nacionalnim laboratorijem za zdravje, okolje in hrano (NLZOH), Enota Koper, izvedla redno dezinsekcijo javne kanalizacije. Zaradi težav z vztrajnim pojavljanjem ščurkov na posameznih lokacijah se bo od torka, 30. maja, do petka, 2. junija, izvajala ponovna dezinsekcija javne kanalizacije s poudarkom na lokacijah, kjer so težave izrazitejše.

Ponovna dezinsekcija bo primarno izvedena v posameznih ulicah na območju Jagodja, Livad, obrtno-stanovanjske cone, industrijske cone in mestnega jedra Izole.

Dezinsekcija se izvaja z obrizgavanjem jaškov in toplim zamegljevanjem javne kanalizacije. Zaradi razvojnega kroga ščurkov pa bo po okvirno treh tednih, na določenih mestih, najverjetneje potrebno dezinsekcijo ponoviti. Uporabnike zato naprošajo, da jih o pojavnosti ščurkov obvestijo v čim krajšem času.

Občanom priporočajo, da poskrbijo tudi za dezinsekcijo lastnih kanalizacijskih priključkov in internih kanalizacijskih omrežjih ter okolice stanovanjskih objektov.

K omejitvi širjenja ščurkov lahko bistveno pripomoremo tako, da ostankov hrane, odpadkov in odpadnega jedilnega olja ne izplakujemo v kanalizacijske odtoke in straniščno školjko, temveč jih odlagamo v za to namenjene zabojnike oz. zbiralnike. Pomembno je tudi vzdrževanje čistoče v okolici bivalnih objektov, kjer lahko te insekte privabljajo morebitni ostanki živil, npr. tudi hrana, namenjena hišnim ljubljenčkom.

Dezinsekcijo lahko opravljajo izključno pooblaščeni izvajalci, zato se je za naročilo teh storitev potrebno obrniti neposredno nanje.

Za morebitne dodatne informacije lahko občani pokličejo tudi na Komunalo Izola, in sicer na telefonsko številko 05/66 34 935 ali 05/66 34 950 oziroma pišejo na elektronski naslov kanalizacija@komunala-izola.si.

V primeru neugodnih vremenskih pogojev bo izvedba dezinsekcije premeščena, o novih terminih bodo sproti obveščali.

Deli novico: