POMEMBNA PRELOMNICA ZA MALEGA KRISA: Prvič v vrtcu! (FOTO)

Koper

Triletni Kris Zudich iz Kopra, za katerega je pred dvema letoma potekala največja dobrodelna akcija v zgodovini Slovenije, se je odpravil novim izzivom in dogodivščinam naproti. Danes je prvič šel v vrtec.

"V vrtec se mi mudi. /.../ Novim izzivom naproti," je v njegovem imenu na Facebook strani Go Help Kris, ki obeležuje vsak dečkov nov uspeh in pomembne dogodke v njegovem življenju, zapisala njegova družina.

Kot je razvidno s priloženih fotografij, je Kris pričel obiskovati enoto Vrtca Semedela v Prisojah. Številni so malemu borcu med komentarji zaželeli srečo na novi poti.

V vrtec se mi mudi, mama me s fotoaparatom lovi ????✌????Novim izzivom naproti???? … e comincia un nuovo capitolo anche per me???? #krisgrevvrtec @go_help_kris

Objavil/a Go Help Kris dne Četrtek, 02. september 2021

Danes 3-letnik se je rodil s spinalno mišično atrofijo. Edina rešitev za daljše, pa tudi bolj kakovostno življenje je bilo revolucionarno zdravilo zolgensma, ki pa stane vrtoglavih 2,3 milijona evrov. Slovenija se je združila in v le nekaj dneh zbrala visok znesek, ki je Krisu in njegovima staršema omogočil zdravljenje v Ameriki.

Zdravljenje je kot kaže bilo prava odločitev. Deček je namreč že zelo kmalu začel kazati velik napredek, prvič v življenju je denimo lahko sedel brez opornice, danes pa se je celo pridružil svojim sovrstnikom v vrtcu. Na novi poti mu tudi na Regionalu želimo veliko sreče! 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija