POLITIKI IN STROKA DANES O STRATEGIJI BOJA Z EPIDEMIJO: Popoldan o ukrepih tudi vlada

Slovenija

Na povabilo predsednika republike Boruta Pahorja se bodo na Brdu pri Kranju danes sešli vodje strank in poslanskih skupin, z izjemo LMŠ in Levice, ter minister za zdravje Janez Poklukar s strokovno skupino. Razpravljali bodo o strategiji boja z epidemijo in spremembah v zdravstvu. Pozneje bo o epidemioloških razmerah in ukrepih razpravljala vlada.

Kot je Pahor navedel v vabilu, je namen srečanja na Brdu pri Kranju izmenjava mnenj in stališč o ključnih vprašanjih in ukrepih, pomembnih za uspešno strategijo soočanja z epidemijo covida-19, vključno z morebitnimi predlogi za nujno potrebne sistemske spremembe v javnem zdravstvenem sistemu.

Ob torkovem obisku Brežic je Pahor napovedal, da bodo danes poskušali ugotoviti, katere smeri ukrepanja so najbolj primerne, da bomo zavarovali zdravje in življenja ljudi ter v nekem sorazmerju znova odpirali javno življenje. Zahvalil se je ministru za zdravje, da bo posvet izkoristil za predloge, ki sežejo čez ukrepanje v času epidemije.

Za današnje srečanje so se predsednik republike ter predsednici in predsedniki parlamentarnih strank dogovorili na prvem sestanku na Brdu pri Kranju 24. februarja. Srečanja se nista udeležili le vodstvi opozicijskih LMŠ in Levice. Tudi danes ju ne bo. Ob siceršnjih očitkih vladni koaliciji v teh strankah menijo, da je prostor za takšno razpravo v parlamentu, kjer je tudi na očeh javnosti. Druge parlamentarne stranke so napovedale, da se bodo današnjega srečanja udeležile.

Popoldan bo o epidemioloških razmerah in ukrepih, ki so v veljavi, razpravljala tudi vlada.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  17 .03. 2021 ob  17: 52
živela privatizacija zdravstva