POLICISTI SE NISO HECALI: Že od jutra po obalnih mestih izvajajo poostren nadzor (FOTO)

Piran

Obalno-kraška regija se je z današnjim dnem 'izolirala' od preostalega dela države. Prepovedano je prehajanje v in iz regije, hkrati pa tudi zbiranje ljudi. S Policijske uprave (PU) Koper so že včeraj obveščali, da bodo skupaj z drugimi pristojnimi službami v naslednjih dneh dosledno preverjali spoštovanje omejitev in ukrepov. Opozorili so, da bodo s poostrenim nadzorom začeli že danes. In res so.

Policisti opozarjajo, da bodo v naslednjih dneh poostreno preverjali spoštovanje tako novega odloka o omejitvi gibanja in zbiranja kakor tudi drugih odlokov za preprečevanja širjenja nalezljivih bolezni (uporaba mask, vzdrževanje razdalje idr.). Vsa nenujna potovanja na Obalo so zato odsvetovana. 

A očitno vsi priporočil in prepovedi ne upoštevajo. Bralka nam je v uredništvo poslala fotografijo, ki priča, da so na PU Koper z napovedjo poostrenega nadzora spoštovanja vladnih odlokov mislili zelo resno. Kot je razvidno s spodnje fotografije, so že zjutraj v Luciji ustavili avtodom in preverjali, ali se upravičeno nahaja na Obali.

V obalno-kraški statistični regiji, kjer je z današnjim dnem pričel veljati nov odlok, se gibanje omeji na to regijo, razen za 12 izjem (velja tudi za ožje družinske člane posameznika in člane skupnega gospodinjstva, kadar potujejo skupaj), dovoljeno pa je prehajanje med občinami znotraj te regije.

Prehajanje med obalno-kraško regijo in drugimi regijami je dovoljeno tudi z dokazilom o cepljenju, pozitivnim ali negativnim rezultatom testa na virus SARS-CoV-2 in za prebolevnike. Šteje se, da posameznik prebiva v obalno-kraški statistični regiji, če ima v tej regiji stalno ali začasno prebivališče. Pri prehajanju med obalno-kraško regijo in drugimi regijami mora imeti posameznik pri sebi dokazilo, s katerim izkaže upravičenost uveljavljanja ene od 12 izjem, in lastnoročno podpisano čitljivo izjavo.

V obalni-kraški statistični regiji je prepovedano tudi zbiranje ljudi, v preostalih regijah pa je dovoljeno zbiranje do 10 oseb. V vseh regijah se zbiranje dovoli skupini oseb, če gre za ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva ob upoštevanju omejitev in prepovedi iz tega odloka.

Za celotno državo še vedno velja omejitev gibanja v nočnem času med 21. in 6. uro.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  27 .02. 2021 ob  16: 44
10
naj gredo policaji na hrvaško mejo pregledat koliko celinskih tablic prečka mejo,ajde "šnel"
Ištrijan |  27 .02. 2021 ob  15: 19
26
Vsakemu slovencu, ki prestopi crnokalsko mejo, zelim vsaj 400 evrov dobrodoslice! Brez polovicke!
Zarja |  27 .02. 2021 ob  13: 51
33
Polna obala iz cele Slovenije , na obeh mejah povečan promet na Hrvaško. N.i potrebno pisat katere registracije. Izjem je tolikom kot jih vladni pizduni in njihovi interesi potrebujejo. Da ne bo Hojs z mamico spet zavrnjen