POLICISTI PRIJELI OSUMLJENCA OBOROŽENEGA ROPA PRIMORSKE POŠTE: 41-letniku grozi do deset let zapora

Kronika

V začetku tega tedna smo poročali o ropu poštne poslovalnice v Volčji Dragi (Občina Renče-Vogrsko), kjer je zamaskirani storilec v notranjosti poslovalnice od uslužbenke zahteval gotovino, svoje zahteve oz. grožnjo pa podkrepil z nevarnim predmetom. Storilec si je zatem prilastil dobrih 2000 evrov gotovine v različnih bankovcih in z ukradenim denarjem pobegnil. Novogoriški kriminalisti so v okviru nujnih preiskovalnih dejanj ugotovili, da je navedenega kaznivega dejanja utemeljeno osumljen 41-letni moški s širšega območja Nove Gorice.

Osumljencu so novogoriški kriminalisti v sredo, 6. aprila, popoldne, odvzeli prostost, z njim opravili zaslišanje v policijskih prostorih ter izvedli druga preiskovalna dejanja. Zoper osumljenega bo podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja ropa, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

Po kazenskem zakoniku se tistega, ki vzame tujo premično stvar, da bi si jo protipravno prilastil, in sicer tako, da uporabi silo zoper kakšno osebo ali ji zagrozi z neposrednim napadom na življenje ali telo, kaznuje z zaporom od enega do desetih let.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
štupido |  09 .04. 2022 ob  19: 05
Dve leti se bo vleklo sojenje, imel bo potrdila zdravnikov da ne more na sojenja in potem ga bodo izpustili. Nam se bodo hvalili da imajo prazne zapore ker je kriminala vedno manj.
SkateBordKite |  08 .04. 2022 ob  16: 05
Samo kako kurčeve zakone imamo! Nekdo oropa pošto in dobi 10 let kao! Nekdo enega zabode 11x načrtno in dobi 15 let zapora!
Nebi namesto vseh bedarij ki se jih gradi, zgradili vecje zapore za tezke morilce, posiljevalce in pedofile kateri bi sedeli tam do smrti s tem da bi vsak dan morali trdo delat za hrano!