POLICISTI PRIJELI KOPRČANA, KI JE KRADEL PO TRGOVINAH: Pri njem so našli tudi heroin in kokain

Koper

Policisti Policijske postaje (PU) Koper so 15. aprila obravnavali kaznivo dejanje velike tatvine, ko je neznani storilec vlomil v eno od trgovin na območju koprske tržnice in iz nje ukradel več ročnih ur, vrednih približno 3.500 evrov. Istovrstno kaznivo dejanje so policisti na istem kraju obravnavali tudi 11. aprila, ko je bila iz trgovine izvršena tatvina denarja in hrane, v vrednosti približno 230 evrov.

Policisti so imeli 17. aprila ponoči v Kopru v postopku 44-letnega Koprčana, ki je bil že obravnavan v povezavi z istovrstnimi kaznivimi dejanji. V postopku so mu zasegli manjšo količino prepovedane droge heroin in kokain ter nekatere predmete, ki izvirajo iz vloma v trgovino na koprski tržnici z dne 15. aprila, zaradi česar so mu odvzeli prostost.

Policisti so 44-letnega Koprčana obravnavali še na podlagi osmih kaznivih dejanj tatvin, ki jih je izvršil v različnih trgovinah in na bencinskem servisu na območju Kopra. Kradel je predvsem parfume višjega cenovnega razreda. Na podlagi odredbe okrožnega sodišča v Kopru so pri njem opravili hišno preiskavo.

Zoper 44-letnega Koprčana so podali več kazenskih ovadb, in sicer zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine, kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog ter osmih kaznivih dejanj tatvin.

18. aprila je bil priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku koprskega okrožnega sodišča, ki je zanj odredil pripor.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija