POLICISTI PO DIVJEM LOVU UJELI 18-LETNIKA: Med vinogradi je z vozilom obtičal v blatu

Kronika

Včeraj okrog 20.30 so prometni policisti med nadzorom cestnega prometa na regionalni cesti med Vipavo in Ajdovščino obravnavali hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov.

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica, je v križišču regionalne ceste iz Dolge Poljane pripeljal voznik osebnega avtomobila znamke Honda in nadaljeval pot preko regionalne ceste v smeri naselja Dolenje. Pri tem ni upošteval prometnega znaka za ustavitev, na zadnjem delu pa njegovo vozilo ni imelo registrskih tablic.

Policisti so ga ustavljali pred vasjo Dolenje, vendar tega ni upošteval in je s pospešeno vožnjo nadaljeval proti omenjenem naselju. Pred naseljem Dolenje je pobegli voznik zavil levo, ne da bi uporabil utripalke, in z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval vožnjo po lokalni cesti proti naselju Slap v vipavski občini.

V vozilu so bili trije 18-letniki

Ko je pripeljal do omenjene vasi, je z vozilom zavil ostro desno na makadamsko pot, pri zavijanju pa je njegov avtomobil zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo najprej v desno in nato v levo. Kljub temu je z vožnjo nadaljeval po makadamski poti med vinogradi in se po približno enem kilometru vožnje z vozilom ustavil na klancu pod naseljem Planina, kjer je avtomobil obtičal v blatu. V vozilu kršitelja sta bila tudi sopotnik in sopotnica, oba stara 18 let.

Policisti so v nadaljevanju postopka ugotovili, da 18-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja in je v prometu vozil neregistrirano vozilo. Vozilo so mu zasegli, zoper njega pa bodo zaradi storitve več hujših kršitev prometne zakonodaje podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Sicer pa so policisti navedenega mlajšega voznika v preteklem obdobju že obravnavali zaradi storitve hujših kršitev cestnoprometnih predpisov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija