POLICISTI IMELI TA VIKEND POLNE ROKE DELA: Fizičen obračun nad mladoletnikom, nekateri pa ne poznajo na uro

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 93 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 357 klicev. Obravnavali so 10 prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami. Zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali eno tatvino. Zaradi kršitev javnega reda in miru pa so intervenirali v 17 primerih.

Fotografije so simbolične.

Prekrški na cesti

V petek popoldan so policisti v Petrinjah opravljali meritve hitrosti z radarjem. 48-letnem vozniku motornega kolesa s Kozine so izmerili hitrost 161 km/h. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog.

V soboto ob 9. uri so policisti v Tubljah ustavili osebni avto, ki ga je vozil 34-letni državljan Romunije. Izdali so mu plačilni nalog zaradi prehitevanja kolone preko polne črte.

Ob 10. uri je policiste s PU Koper poklical občan in povedal, da na cesti Sv. Anton–Pobegi divja in vijuga osebni avto. Policisti so ga ustavili, 43-letna voznica iz Kopra je napihala 1,24 mg na liter alkohola. Odvzeto ji je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

V Gračišču so ustavili in zasegli neregistriran moped 50-letnemu domačinu, ki nima vozniškega dovoljenja.

Ob 23. uri so v Sečovljah ustavili 36-letnega voznika osebnega avtomobila iz Dragonje. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 0,65 mg/l, odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Sledi obdolžilni predlog, zaradi kršitve odloka (brez razloga se je zadrževal zunaj po 21. uri) mu je bil izdan tudi plačilni nalog.

V nedeljo popoldan so na Črnem Kalu ustavili 14-letnika z neregistriranim mopedom. Voznik tudi nima vozniškega dovoljenja. Moped so zasegli.

Ob 19.50 so v Pobegih ustavili 52-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je napihal 0,97 mg/l alkohola. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Poškodbe na cesti

V nedeljo ob 13. uri je v Strunjanu zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo na mokrem delu desnega zavoja ceste padla 59-letna kolesarka in se lažje poškodovala. Zaradi bolečin je bila z reševalnim vozilom odpeljana na pregled v bolnišnico Izola.

Nasilje v družini

Sežanski policisti obravnavajo fizično nasilje očima nad mladoletnikom. Obravnavajo kazniva dejanja nasilje v družini, zanemarjanje mladoletne osebe in povzročitev lahke telesne poškodbe.

Ilegalne migracije

V petek so policisti na območju Policijske postaje (PP) Sežana obravnavali dva državljana Afganistana.

V soboto so na območju PP Ilirska Bistrica obravnavali državljana Sirije in dva državljana Tunizije, zatem pa še dva državljana Turčije. Na območju PP Kozina so obravnavali državljana Pakistana.

Ob 20. uri so ilirskobistriški policisti pri Malem Brdu prijeli 48-letnega državljana Srbije, ki je prišel v Slovenijo nelegalno. V postopku je bilo ugotovljeno, da ga na poti čaka 59-letni državljan Italije, ki so ga izsledili v Ilirski Bistrici in je imel v vozilu prtljago in dokumente državljana Srbije. Državljanu Italije je bila izdana globa, državljan Srbije pa je bil vrnjen na Hrvaško.

ZAČENJA SE KURILNA SEZONA: Tukaj so razlogi za prehod na toplotno črpalko

Oskrba s toploto je v našem življenju zelo pomembna Ko vstopimo v hladno okolje, naše telo prerazporedi kri do trupa in tako ščiti ter ohranja toploto vitalnih organov. Hkrati telo omejuje pretok krvi v kožo, kar pomeni, da lahko dlje časa zadržimo več notranje toplote.

Popoldan je PU Koper dobila informacijo, da je na cesti med Jablanico in Trpčanami voznik belega osebnega avtomobila Ford fiesta, italijanskih registrskih tablic, v vozilo pobral migrante. Policisti so vozilo ustavili v Ilirski Bistrici. Prijeti so bili voznik, 22-letni državljan Italije, in štirje ilegalni migranti, državljani Afganistana.

Voznik in potniki so ob ustavitvi zbežali s kraja, vendar so bili nato prijeti. Z nadaljnjim zbiranjem informacij so policisti v povezavi s tem v Ilirski Bistrici kontrolirali še vozilo Fiat multipla, v katerem so bili štirje državljani Italije. Vsem petim državljanom Italije je bila odvzeta prostost. Postopki še potekajo.

V nedeljo so policisti na območju PP Ilirska Bistrica prijeli tri državljane Afganistana in enega državljana Irana.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija