POLICIJSKE PATRULJE PREPLAVILE OKOLICO KUBEDA: Našli le avto, voznik izginil

Kronika

Včeraj ob 19.30 je policijska patrulja med vožnjo iz Kubeda proti Mostičju opazila osebni avtomobil francoskih registrskih številk, v katerem je bilo več oseb. Vozilo je vozilo z veliko hitrostjo, tako da mu policisti niso uspeli slediti. Za njim je bilo poslanih več patrulj, ki so vozilo izsledili na Mostičju, potniki pa so se razbežali. V nadaljevanju so policisti prijeli štiri državljane Bangladeša, medtem ko voznika niso ujeli. Policisti so vozilo zasegli. Zoper neznanega voznika bo podana kazenska ovadba zaradi prepovedanega prehajanje meje ali ozemlja države, so sporočili s koprske policijske uprave.

Na območju PU Koper so policisti sicer v zadnjih 24 urah obravnavali sedem oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo s Hrvaško. Vsi bodo danes tekom dneva vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Že v torek, 31. avgusta, smo poročali, da so policisti pri Petrinjah ustavili osebni avtomobil Opel corsa, ki ga je vozil 44-letnik iz Ljubljane, sopotnik je ob ustavitvi pobegnil, v vozilu pa je bilo še šest državljanov Turčije, ki so prišli v Slovenijo ilegalno. Danes so s PU Koper sporočili še, da so policisti Policijske postaje Kozina ugotovili, da je voznik osebnega avtomobil utemeljeno osumljen kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države in so ga včeraj privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Za očitano kaznivo dejanje je predpisana kazen od treh do desetih let zapora in denarno kaznijo. V postopku so vsi tujci zaprosili za mednarodno zaščito.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija