POLETNI TABOR OD KAMENČKA DO ZVEZD: Tako so pritegnili 23 otrok v naravo (FOTO)

Koper

Med 7. in 12. julijem 2019 sta domačinki Eva Kozjak in Natalja Marc, študentki 3. letnika dodiplomskega študijskega programa prve stopnje Razredni pouk s Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem, s pomočjo prijateljev in ustanoviteljev Zavoda Empatiko, Erika Babiča, Sare Bensa in Karin Šket, ter s podporo Luke Koper, v okviru Sklada Živeti z pristaniščem, v istrski vasi Smokvica organizirali drugi otroški poletni tabor 'Od kamenčka do zvezd' za otroke, stare od sedem do dvanajst let.

Tabor sta študenti organizirali že drugo leto zapored z namenom pritegniti triindvajset prijavljenih otrok v naravo in jim spodbuditi željo po sodelovanju, druženju, ustvarjanju in pridobivanju novega znanja. Udeležili so se ga otroci iz okoliških krajev, ki so šestdnevno druženje pričeli z jutranjo telovadbo in bansi (igralne igre s petjem), nato so sledile psihološke delavnice in socialno-interakcijske igre, ob katerih so začutili, kako pomembno je sodelovanje in poznavanje drugega. Otroci so urili tudi svoje ročne in kreativne spretnosti ter uživali ob ustvarjalnih in kuharskih delavnicah.

Razgibali in igrali so se ob štafetnih in vodnih igrah, lovu na zaklad, pohodu in kopanju. Ob večerih so se družili, pekli in peli ob pravem tabornem ognju, vsak dan so zaključili z branjem pravljic. Tabor je popestril tudi nočni kino, poigravanje z optičnimi iluzijami, gradnja hiške iz gline v bližnjem gozdičku, spanje v šotorih ... Vseh pet mentorjev je poskrbelo tudi za okusne obroke, ki so jih sami pripravljali v kuhinji Bržanove domačije.

Cilji tabora so bili doseženi. Otroci in animatorji so skozi druženje in igro pridobivali nova znanja in veščine ter stkali nova prijateljstva. Animatorji so se učili tudi skupinske dinamike, odgovornosti, projektnega načrtovanja in pedagogike igre.

Deli novico: