POKLON, LEGENDA! DUŠAN PUH PRI 70 ČEZ ATLANTIK: "Bila je borba, a je uspelo!" (FOTO)

Piran

"Legenda slovenskega jadranja Dušan Puh je pri rosnih 70 prejadral Atlantski ocean na divje sportni jadrnici VOR," je prek družbenih omrežij sporočil koprski jadralec Gašper Vinčec. Kot nam je po telefonu zaupal Puh, ki smo ga ujeli na Karibih, so ga na pot povabili prijatelji, s katerimi so 12 dni "borbali" na odprtem morju med Kanarskim in Karibskim otočjem.

Dušan Puh, legenda slovenskega jadranja, ki je leta 1984 nastopil tudi na olimpijskih igrah v Los Angelesu, kjer je osvojil 15. mesto v surfanju, je sicer domači javnosti najbolj znan kot nekdanji skiper Velikega Viharnika, zadnja leta pa vodja posadke Adriatic Europa Dušan Puh Sailing Team, s katero je nastopil tudi na zadnji Barcolani in zasedel 4. mesto.

Legenda slovenskega jadranja Dušan Puh je pri rosnih 70 prejadral Atlantski ocean na divje sportni jadrnici VOR. S sabo...

Objavil/a Gasper Vincec dne Petek, 21. januar 2022

Letos, že kmalu po novem letu, se je Puh z ekipo 16 jadralcev podal na pot čez Atlantski ocean. Gre za darilo njegovih dolgoletnih jadralskih prijateljev pod organizacijo Roka Poropata. Ocean so prepluli z jadrnico HYPR razreda VOR 70. Kot nam je povedl Puh, so imeli na poti tudi nekaj smole, saj so se na barki dvakrat poškodovali pomembni deli. Vseeno so pot, na kateri so jih spremljali štirimetrski križni valovi in veter hitrosti 20-25 vozlov, uspešno opravili.

Puh na vprašanje, kakšni so načrti za naprej odgovarja, da je načrt regat za leto 2022 še v pripravi, a bo podoben kot minulo leto.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Imperio  |  29 .01. 2022 ob  14: 48
Odlično bravo.