POKAL PRINCESE SOFIJE: Za našimi jadralci je najuspešnejši dan doslej

Koper

Za jadralkami in jadralci je tretji regatni dan na pokalu princese Sofije v Palmi na Mallorci. Od Slovencev gre po pričakovanjih najboljše Toniju Vodišku, ki je v sredinih štirih regatah enkrat zmagal, bil dvakrat drugi in enkrat tretji, s tem pa je pridobil pet mest in je trenutno osmi.

Jadralci so po točkah sicer zelo skupaj, med tretjeuvrščenim Avstrijcem Valentinom Bontusom (27 točk) in Vodiškom na osmem mestu (31 točk) so samo štiri točke razlike.

Marina Vodišek je danes nastopila v petih regatah in opravila svoj doslej najboljši nastop. Uvrščala se je med 15. in 20. mestom, s tem pa za eno mesto izboljšala tudi skupno uvrstitev. Trenutno je na 21. mestu.

V razredu ILCA so danes že jadrali razdeljeni v skupine in oba naša jadralca, tako Žan Luka Zelko kot Lin Pletikos, sta se uvrstila v zlato. Žan Luka Zelko je v prvem plovu končal na sedmem mestu v skupini, v drugem pa je bil 30., skupno je trenutno na 33. mestu med 193 tekmovalci. Lin Pletikos v ILCA 6 je svoja današnja plova končala na 56. in 41. mestu, v skupnem seštevku ostaja na 58. mestu.

Lina Eržen v iQFOiL je nastopila v štirih plovih ter v zadnjem dosegla svojo najboljšo uvrstitev na tej regati, 13. mesto v skupini 76 jadralk. Po današnjem dnevu je na skupnem 44. mestu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija