POJASNILO VALDOLTRE O KRŠITVI CEPILNE STRATEGIJE: "Ravnali smo v skladu z moralnimi in etičnimi vrednotami"

Ankaran

Kot smo že poročali, je zdravstveni inšpektorat zaznal več kršitev cepilne strategije, natančneje pri 21 izvajalcih. Kot smo izpostavili, so strategijo kršili tudi na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ), v naslovu pa smo prav tako izpostavili kršitev na Ortopedski bolnišnici Valdoltra. Slednji so se odzvali in nam pojasnili, za kakšno kršitev je šlo.

Kot so nam pojasnili, je bil v Ortopedski bolnišnici Valdoltra inšpekcijski pregled izveden 27. januarja. "Med inšpekcijskim pregledom je bilo preverjeno za koliko odmerkov cepiv smo zaprosili, koliko odmerkov smo prejeli, koliko cepljenj je bilo dejansko izvedenih, kdo je bil cepljen in ali poročamo v Elektronski register cepljenih oseb potrebne podatke v skladu z navodili," navajajo.

Kot pravijo, inšpektorat ni ugotovil nepravilnosti, razen cepljenja ene osebe

"Pri eni prijavljeni zaposleni se je tik pred cepljenjem izkazalo, da obstaja medicinska kontraindikacija za cepljenje, ki predhodno ni bila znana. Z namenom, da ne zavržemo enega odmerka cepiva, smo poiskali kandidata. OBV je bila cepilni center le za zaposlene, ne za ostale skupine prebivalstva, navedene v strategiji," so pojasnili. 

Skladno s tem so inšpektorju izjemo pojasnili, saj menijo, "da je OBV ravnala odgovorno in v skladu z etičnimi in moralnimi vrednotami. V kolikor ne bi tako odreagirali, bi en odmerek zavrgli."

"V OBV ravnamo v skladu z vsemi veljavnimi odredbami in navodili ministrstva za zdravje in drugih institucij," zaključujejo. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Opazovalec |  01 .04. 2021 ob  21: 56
Etika v zdravstvu je že zdavnaj izgubljena. To tije tako ko te Dr. pošlje specialistu ker ti on ne more pomagati, ko pa prideš k specijalistu ugotoviš da je to doktor ki te je tam poslal inti v javni zdravstveni ustanovi ni znal pomagat. Ni prvoaprilska, doživel na svoji koži.
Cazzimperio  |  01 .04. 2021 ob  11: 27
Prednost imajo člani SD in levice. Tisti ki so bili prej in sedaj proti.... Ukrepom
td |  31 .03. 2021 ob  19: 11
Taka bi morala biti prioriteta povsod za zdravstvene delavce in podobne poklice, še posebaj domovi, ... pocepit čimveč zaposlenih IN istočasno člane istega gospodinjstva ali ožje sorodstvo s katerimi imajo stike. Čisto vse ostale pa vse po vrstnem redu kakor so se prijavili. Vsa ta logistika okrog neštetih prioritetnih list samo upočasnjuje cepljenje. Več je cepljenih bolj so zaščiteni še tisti, ki niso bili cepljeni.
vseved |  31 .03. 2021 ob  17: 51
Pozabili so povedat, da so imeli na listi ožje družinske člane zaposlenih, pa so jih zadnji moment umaknili ? Tudi Regional je takrat postavil vprašanje bolnišnici !