IZ URE V URO BOLJ SRHLJIVO: Za volanom sta bila pijana; je eden Danko res zadavil z golimi rokami?!

Kronika

Srbski predsednik Alekandar Vučić je danes sporočil, da je dveletna deklica Danka Ilić mrtva, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. Policija je po besedah Vučića pridržala dva osumljenca za njen umor, ki naj bi dejanje tudi priznala.

"Imamo slabe novice o otroku iz Bora. Danko Ilić so ubili. Policija je pridržala dve osebi, ki sta ubili Danko. Kolikor sem razumel, sta oba priznala dejanje," je dejal Vučić na današnji seji vlade.

"S kakšnimi pošastmi imamo opravka. Ali imamo še kaj več podrobnosti, Bato? Če jih nimamo, bo vse prepuščeno policiji. Hvala policiji za vse," je dejal Vučić in dodal, da je policija osumljenca odpeljala do kraja, kjer naj bi bili posmrtni ostanki deklice

Kot poroča ATV, sta aretirana delavca Javnega komunalnega podjetja Vodovod Bor, gre pa za 50-letnega S. J. iz vasi Luka in 50-letnega D. D. iz vasi Zloz.

Vir, ki je vpleten v preiskavo, je razkril grozljive podrobnosti. S. J. je osumljen, da je s službenim vozilom Fiat panda do smrti povozil 2-letno Danko. Skupaj z D. D. naj bi njeno truplo naložila v prtljažnik in odpeljala na divje odlagališče odpadkov na Starobanjski poti pri Boru. Tam naj bi truplo odvrgla na stranski cesti, poroča Informer.

Vsaka nova informacija bolj srhljiva od prejšnje

Po razkritju o smrti deklice pa v javnost prihaja vedno več podrobnosti o grozljivem dogodku, tuji mediji so že razkrili tudi identiteto osumljencev in njuna obraza. Glavni urednik Informerja Dragan J. Vučićević je razodel, da sta bila delavca javnega podjetja v času dogodka pijana.

"Ustrašila sta se, ker sta vinjena vozila službeni avto. Deklica je bila še živa, ko sta jo povozila. Eden od njiju je stopil iz avtomobila in z golimi rokami zadavil Danko. Ona je ležala na cesti in jokala, on pa jo je zadavil brez kančka slabe vesti, vrgel v prtljažnik in potem so jo vrgli na deponijo," opisuje srhljiv potek dogajanja.

S. J. (levo)

Navaja tudi, da je eden izmed dveh osumljencev po tem, ko je videl, da celotna država išče deklico, nameraval truplo prestaviti. "Eden od njiju je rekel, da bo truplo male Danke izkopal in skril v svoji vasi, ki je 36 kilometrov od Bora. Truplo naj bi zakopal poleg hleva, v hlevski gnoj. Dogovarjala sta se, kako bosta prikrila sledove. Kot delavca komunalnega podjetja nista bila sumljiva," je pojasnil Vučićević. Ko so ju prvič zaslišali, sta zatrjevala, da nista nikakor povezana z dekličinim izginotjem.

Psi, izurjeni za iskanje pogrešanih, so pregledali lokacijo, kamor sta moška nameravala dekličino truplo prenesti, a tam niso odkrili nobenih sledi. Iskanje trupla se tako nadaljuje na deponiji. Informer piše še, da naj bi bila storilca že prepričana, da jima ne bodo prišli na sled, ko so se pojavila namigovanja, da so deklico našli na Dunaju.

S. J. je obtožen, da hitrosti vozila ni prilagodil stanju in razmeram na cesti, zaradi česar je s prednjim desnim delom vozila trčil v deklico in jo usmrtil, navedbe vira navaja portal Kurir. S. J. je obtožen storitve hudega kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa, D. D. pa pomoči storilcu po storjenem kaznivem dejanju. Po prijetju so oba pridržali do 48 ur.

Kriminalistična preiskava PU Bor kaže, da se je vse zgodilo 26. marca okoli 13.52, zgolj 7 minut po tem, ko je po prijavi matere deklica izginila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija