PODROBNOSTI TRAGIČNE NESREČE PRI ZAGREBU: "Grozno je bilo, pokalo je, letela sta plastika in aluminij" (FOTO, VIDEO)

Kronika

Znane so podrobnosti hude prometne nesreče, ki se je zgodila v sredo nekaj po 16. uri pri počivališču Ježevo na avtocesti A3 med Zagrebom in Beogradom. Hrvaška gasilska zveza je sporočila, da so bili v nesreči udeleženi trije tovornjaki in dve osebni vozili, poroča Jutarnji list.

Po trčenju je izbruhnil požar tovornjaka, dve osebi sta umrli. Zagrebška policija je v izjavi potrdila, da so bili v nesreči udeleženi trije tovornjaki, od tega dva turške in eden črnogorske registracije ter dve osebni vozili, eno z bosanskimi, drugo pa s hrvaškimi (bjelovarskimi) tablicami. Po doslej zbranih informacijah sta umrli dve osebi iz tovornjakov, ostali udeleženci nesreče pa niso bili ranjeni, poroča Jutarnji list.

U gašenju požara koji je izbio nakon prometne nesreće na autocesti, sudjelovao je 21 vatrogasac, a sanacija je i dalje u...

Posted by Hrvatska vatrogasna zajednica - HVZ on Wednesday, September 9, 2020

Pri gašenju požara je sodelovalo 21 gasilcev z devetimi gasilskimi vozili. Požar jim je uspelo pogasiti ob 18. uri. "Sodi, ki so eksplodirali, so med reševanjem in gašenjem predstavljali veliko nevarnost," je za medije povedal poveljnik gasilskega društva Ivanić-Grad Dario Kezerić. Za Dnevnik.hr je potrdil, da je na kraju nesreče prihajalo do detonacij, skupno jih je bilo pet. Kot je dejal, so bili v enem tovornjaku sodi z neznanimi snovmi, ki so verjetno povzročile detonacije. V drugem tovornjaku so bale papirja, tretji tovornjak pa je po njegovih besedah prevažal nekakšne armature.

Takoj po nesreči je bil promet ustavljen v obeh smereh, na kraj pa so prispeli policisti, reševalci in gasilci. Po podatkih zagrebške policijske uprave so ob 18.57 odprli za dvosmerni promet en pas severne avtoceste A3 med priključkoma Rugvica in Ivanić Grad.

Dolazak na intervenciju

Dolazak na današnji požar na autoputu svjedoči o veličini ove nesreće.

Posted by Hrvatska vatrogasna zajednica - HVZ on Wednesday, September 9, 2020

Očividci nesreče so za RTL povedali, da je bil prizor grozljiv. "To je bilo grozno. Pokalo je. Letela sta plastika in aluminij. Bila je katastrofa. V zraku je vonj gostega dima," je opisovala priča, ki je čakala v koloni. "Gasilci so zamujali približno uro in pol," pa je za RTL zatrdil drugi očividec, ki je bil precej jezen zaradi dolgega čakanja v koloni.

Preiskava nesreče je v teku, okoliščine prometne nesreče pa bodo znane zaključku preiskave, so sporočili s Policijske uprave Zagreb, navaja Jutarnji list.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija