PODROBNOSTI STRELSKE DRAME V TRSTU: Mrtva dva policista, še štirje so ranjeni, napadalec v bolnišnici

Kronika

Danes se je v Trstu odvijala prava drama. Pred tržaško policijsko postajo je okoli 17. ure prišlo do streljanja. Umrla sta dva policista, štirje so ranjeni.

Do streljanja pred tržaško kvesturo je prišlo okoli 17. ure. Pri tem sta umrla dva policista, poročajo italijanski mediji. Ranjeni so bili še štirje policisti, napadalca pa so huje ranjenega prepeljali v katinarsko bolnišnico.

Strelca naj bi skupaj z bratom aretirali in privedli na kvesturo zaradi dopoldanske kraje skuterja. Na postaji je nato po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA zaprosil, da bi odšel na stranišče, nato pa je policistu izmaknil pištolo in začel streljati. Izstrelil je šest strelov in ubil dva policista, še štiri pa ranil. Ubita policista sta bila stara 34 in 30 let. Napadalec pa naj bi bil star 29 let.

Napadalca so drugi policisti ustavili še pred kvesturo, kjer je bilo mogoče videti pištolo in tulce. Kot poroča Primorski dnevnik, je napadalec ležal na tleh in vpil v italijanščini. Brat napadalca je medtem skušal pobegniti, a ni prišel daleč, saj so ga ujeli. Na prizorišču poteka preiskava, območje pa je zaprto.

Tržaški župan Roberto Dipiazza je za jutri razglasil dan žalovanja, svoj prihod pa sta že napovedala tudi ministrica za notranje zadeve Luciana Lamorgese in minister za gospodarski razvoj Stefano Patuanelli.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Komunisti, povsod so |  04 .10. 2019 ob  21: 29
-5
Evo ★rdečuhi★ so že ugotovili, potrdili in objavili, da imata napadalca, temnopolta kriminalna migranta psihične težave.
Brkini |  04 .10. 2019 ob  21: 29
Imate napačne podatke. Umrla policista sta imela 30 in 34 let. Ranjen še tretji vendar izven smrtne nevarnosti. Četrta ranjena oseba je bil.napadalec, ki je z bratom dopoldan ukradel skuter