PODROBNOSTI ROPA ZLATARNE V PORTOROŽU: Prepoznate storilce?

Kronika

Včeraj popoldne se je v Portorožu zgodil rop. Kot smo poročali je ob 15.46 prišlo do ropa zlatarne, po prvih informacijah naj bi se roparji s kraja odpeljali z belim osebnim vozilom Citroen C3 Picasso, zagrebških registrskih oznak. Policija je danes predstavila več podrobnosti.

Policijska uprava (PU) Koper je bila o ropu zlatarne v Portorožu obveščena ob 15.46. Po prvih podatkih naj bi kaznivo dejanje izvedli trije storilci. Dva od njih sta vstopila v zlatarno – medtem ko je tretji čakal zunaj –, zagrozila lastniku in ga zvezala, zatem pa pobrala večjo količino zlatega nakita. Roparji so pobegnili z osebnim avtomobilom Citroen C3 Picasso, ki pa je bil kasneje najden zapuščen ob kanalu Sv. Jerneja v Luciji.

Policija je podala opis storilcev

Prvi moški je suhe postave, visok okoli 175 cm, delno plešast, sicer pa ima rjave lase in brado. Oblečen je bil v belo majico s kratkimi rokavi in v kratke temno modre hlače do kolen, obut pa v športne copate.

Drugi moški je visok okoli 185 cm, čokate postave, krajših temnih las, prav tako ima krajšo brado. Oblečen je bil v belo majico brez rokavov in z rdečo sliko na prsnem delu ter v kratke črne hlače.

Tretji moški je prav tako visok okoli 185 cm, suhe postave, oblečen pa je bil v belo majico ter svetlo modre hlače. S seboj je imel še svetlo moder nahrbtnik.

Policisti še vedno intenzivno zbirajo informacije. Vse, ki bi vedeli kaj konkretnega o ropu, prosijo, da to čim prej sporočijo na 113 ali na anonimni telefon 080 1200, so še sporočili s PU Koper.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija