PODROBNOSTI POŽARA RIBIŠKEGA ČOLNA PRED SAVUDRIJO: Brata so iz objema ognja rešili policisti (VIDEO)

Kronika

Zaposleni na pomorski in letališki policijski postaji Pulj so včeraj okoli 13.30 rešili člane posadke ribiškega čolna, ki je zagorel na razdalji 700 metrov od rta Savudrija.

Policisti so opravljali svoje redne naloge na policijskem plovilu P-111 v Savudrijskem zalivu, ko so na morju opazili ribiško ladjo v plamenih. Odhiteli so na kraj in članoma posadke vrgli gasilni aparat. Žal se je ogenj že razširil, da požara nista mogla pogasiti. Policisti so jima pomagali na policijsko plovilo in ju brez poškodb prepeljali v savudrijsko pristanišče. Tu sta že čakali gasilski vozili, ki sta pričeli z gašenjem. Požar je bil pogašen ob 14.25.

Med požarom ni prišlo do onesnaženja morja ali razlitja goriva.

Kot sta povedala brata Mihael in Danijel Kocijančić, ko sta odvrgla mreže in se s čolnom zapeljala naprej. Nenadoma sta opazila, da se pod pokrovom širi dim, zato sta se ustavila. Ko sta odprla pokrov, je dim postal še močnejši in kmalu je izbruhnil ogenj. Od obale naj bi bila oddaljena približno kilometer.

Brata je nato vzel na krov policijski čoln, ki je prihitel na pomoč, njun stric pa je s svojim čolnom plovilo odvlekel do pristanišča Savudrija, kjer so ga do konca pogasili gasilci.

Plovilo je tako poškodovano, da ni več uporabno za plovbo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija