PODROBNOSTI NESREČE V SPODNJIH ŠKOFIJAH: Pijan voznik zapeljal na nasprotni pas in čelno trčil v drugo vozilo (FOTO)

Kronika

Včeraj, 30. januarja, ob 17.48 sta v naselju Spodnje Škofije v občini Koper trčili osebni vozili. S Policijske uprave (PU) Koper so sporočili, da so bile v prometni nesreči tri osebe telesno poškodovane. Opisali so tudi okoliščine, v katerih je prišlo do trčenja.

Gasilci JZ GB Koper so kraj nesreče zavarovali, odklopili akumulatorje, kraj nesreče osvetljevali, iz vozila s tehničnim posegom rešili ukleščeni osebi in nudili pomoč reševalcem NMP, poroča Uprava za zaščito in reševanje. Slednji so v nesreči poškodovani osebi na kraju oskrbeli in nato prepeljali z reševalnim vozilom v SB Izola.

Fotografije intervencije je na družbenem omrežju Faceboook delila tudi Gasilska brigada Koper. Kot so zapisali, so vozilo, ki je po trku pristalo na odbojni ograji, razrezali in omogočili dostop reševalcem do ponesrečencev. 

Okoliščine prometne nesreče

43-letni voznik osebnega avtomobila doma iz okolice Kopra je vozil iz smeri Ankaran v smeri Škofij, v desnem ovinku zapeljal preko neprekinjene ločilne črte na nasprotno smerno vozišče, kjer je čelno trčil z 51-letnim voznikom osebnega avtomobila doma iz okolice Kopra, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri, so sporočili koprski policisti.

V vozilu slednjega sta bila voznik in 44-letna sopotnica ukleščena in so ju iz vozila s tehničnim posegom rešili gasilci, nakar sta bila odpeljana v izolsko bolnišnico. Teža njunih poškodb še ni znana.

Povzročitelju so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,69 mg/l alkohola, zanj pa je bil odrejen še strokovni pregled. Zoper povzročitelja bodo policisti napisali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
 |  31 .01. 2022 ob  10: 31
ste pozabili pripisat..sledi mu ...globa prekršek ali kazenska ovadba..
SLEDI MU....
Prognostik |  31 .01. 2022 ob  07: 38
Kako lepo so ga razrezali...