POD PONCAMI DANES DVOJNI SPORED: Najprej posamična tekma, nato še ekipna

Slovenija

Po petkovih težavah z vetrom, ki so odnesle prvo posamično tekmo, skakalce pod Poncami danes čaka dvojni spored. Ob 8.45 najprej ena serija posamične tekme, ob 10. uri sledi še ekipna tekma, kot je bilo predvideno. Slovenci so tako na posamični kot ekipni favoriti za zmago. Anže Lanišek, Timi Zajc in Domen Prevc so kvalifikacije končali na vrhu.

Poleg trojice, ki je četrtkove kvalifikacije končala na mestih od 1 do 3, bosta na posamični tekmi nastopila še Lovro Kos in Rok Masle. Na ekipni tekmi pa bo Masle počival, je pričakovano odločitev pojasnil selektor Robert Hrgota.

Lanišku je bilo po odpovedi petkove tekme najbolj žal gledalcev, Prevc pa je postal boljše volje šele potem, ko je izvedel, da bodo danes razmere za letenje precej boljše.

Tudi Zajcu je bilo žal, da je petkova tekma odpadla, zato se veseli današnjega dvojnega sporeda, četudi se bo ta začel bolj zgodaj, kot je bilo to predvideno.

Danes se bosta še zadnjič po letalnici bratov Gorišek spustila Tilen Bartol in Cene Prevc, organizatorji pa se bodo z minuto molka poklonili tudi Janezu Gorišku, ki je umrl nekaj dni pred prireditvijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija