POČITNIŠKEGA DOMA V FIESI NE BODO PRODALI: Zamenjali so najemnika, prvi gosti konec meseca

Piran

Potem ko je Mestna občina Slovenj Gradec počitniški dom v Fiesi opredelila kot strateško občinsko naložbo in odpovedala pogodbo z najemnikom, to je CSD Slovenj Gradec, je najemnik doma od 1. aprila slovenjgraški javni zavod Spotur. Še naprej bo dom gostil šole v naravi, zdravstvene kolonije in počitniško letovanje otrok iz Mislinjske doline.

Počitniški dom v Fiesi je v večinski lasti Mestne občine Slovenj Gradec, okoli petinski delež pa je v lasti Občine Mislinja. Slovenjgraška občina se je lani odločila, da bo odpovedala pogodbo dolgoletnemu najemniku, Centru za socialno delo (CSD) Slovenj Gradec, in upravljanje doma predala javnemu zavodu za šport, turizem, mladinske in socialne programe (Spotur), ki je tudi že upravljavec slovenjgraškega mladinskega hotela ter izvajalec mladinskega in socialnega programa v občini.

V zadnjem mesecu dni so v počitniškem domu v Fiesi, kjer je za goste na voljo 80 postelj, izvedli vzdrževalna in obnovitvena dela, za katera je slovenjgraška občina namenila okoli 54.000 evrov. Obnovili so nekaj kopalnic, zamenjali luči in vsa notranja vrata, obnovili so tudi zunanje otroško igrišče, kupili nov industrijski pralni stroj ter nekaj opreme za zunanje terase.

V počitniškem domu v Fiesi prve goste pričakujejo 28. maja, ko šole začnejo s programi šol v naravi. Poleg teh programov je najpomembnejši program v Fiesi izvedba zdravstvenih kolonij in počitniškega letovanja za otroke iz občin Slovenj Gradec in Mislinja.

Zdravstvena kolonija bo letos potekala v dveh izmenah v juliju, poleg tega v Fieso prihajajo še nekatere druge organizirane skupine otrok in tudi odraslih ter individualni gostje, ki v počitniški dom skozi vse poletje prihajajo na krajši vikend oddih, je za STA pojasnila v. d. direktorice zavoda Spotur Marija Lah.

V minulih letih so v Fiesi v času od konca maja do sredine septembra, ko je dom odprt, našteli nekaj manj kot 5000 nočitev, vsaj toliko jih načrtujejo tudi letos, je pojasnila Lahova.

Za javni zavod Spotur, ki je najemnik doma v Fiesa od 1. aprila letos, upravljanje doma pomeni dodatno dejavnost v smislu ponudbe nastanitvenih zmogljivosti, "predvsem pa možnost, da počitniški dom Fiesa še naprej ostane v občinski lasti in da je namenjen letovanju otrok in mladostnikov iz obeh občin, za kar je dom v prvi vrsti tudi namenjen," je ocenila Lahova.

Na občini so namreč pod vodstvom prejšnjega župana Andreja Časa razmišljali tudi o tem, da bi počitniški dom ob morju prodali in morebiti sredstva namenili za Partizanski dom na Kopah.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija