PO UMORU ŠTUDENTKE PRI PORDENONU: "Sin bo moral plačati za to, kar je storil"

Kronika

Pri sosedih še vedno odmeva umor 22-letne beneške študentke Giulie Cecchettin, katere truplo so po enem tednu iskanja našli pri Pordenonu. Kdaj bo njen pogreb še ni znano, saj pravosodni organi še niso opravili vseh preiskav, poročajo italijanski mediji. Na dan pogreba bo v regiji dan žalovanja, poleg zastav spuščenih na pol droga, naj bi nosili rdeče trakove in postavili rdeče predmete na javnih krajih (rdeča klop v vsaki občini, na primer) v znak boja proti nasilju nad ženskami.

22-letnica je izginila skupaj s svojim nekdanjim fantom, s katerim naj bi se razšla avgusta, prav tako 22-letnim Filippom Turetta. Po enem tednu so minulo soboto gasilci našli njeno truplo v bližini jezera Barcis pri Pordenonu. Turetta je pobegnil v Nemčijo, kjer so ga policisti prijeli, medtem ko je s svojim avtomobilom Fiat punto stal na odstavnem pasu na avtocesti, kjer mu je zmanjkalo goriva. Po poročanju medijev se aretaciji ni upiral, za njim je bila razpisana tiralica.

22-letnik v nemškem zaporu čaka na izročitev italijanskim pravosodnim organom, kar naj bi trajalo približno deset dni. Osumljen je naklepnega umora. Italija je Nemčiji že poslala zahtevo za izročitev.

Oče 22-letnika je pisal očetu umorjene Giulie, da ga prosi odpuščanja in da bo moral njegov sin plačati za to, kar je storil.

Po rekonstrukciji dogodkov, ki jo je naredil preiskovalni sodnik, zaenkrat kaže, da je Turetta prvič zabodel svoje nekdanje dekle v soboto, 11. novembra, ob 23.15 na parkirišču pred njeno hišo v kraju Vigonovo (Benetke). Nato naj bi jo imobiliziral z lepilnim trakom in potisnil v avtomobil. Po nekaj minutah sta se pripeljala do industrijskega območja v kraju Fossò, kje naj bi jo ponovno napadel, ko je poskušala pobegniti.

Ob najdbi trupla je bilo ugotovljeno, da je bila zabodena, na rokah, vratu in glavi pa so našli tudi sledi poškodb, ki naj bi dokazovale, da se je poskušala braniti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija