PO UMIKU NOVAKOVE NSI Z NOVIM KANDIDATOM ZA PREDSEDNIKA: V boj naj bi poslali Janeza Ciglerja Kralja

Slovenija

Evropska poslanka NSi Ljudmila Novak se ne bo podala v tekmo za predsednico republike, so potrdili v stranki. Po neuradnih podatkih naj bi njihov kandidat zdaj bil Janez Cigler Kralj. 

Ljudmila Novak in Janez Cigler Kralj

Potem ko so v NSi uradno čakali odločitev nekdanje predsednice stranke Novakove za kandidaturo na predsedniških volitvah, a se je ta odločila, da se v tekmo za stolček v predsedniški palači ne bo podala, naj bi v NSi po dvodnevni klavzuri po neuradnih informacijah STA sprejeli odločitev, da bodo v bitko za predsednika republike poslali vodjo poslancev in nekdanjega ministra za delo Janeza Ciglerja Kralja.

Po odločitvi Novakove so sicer v stranki razpravljali o več možnostih, med možnimi kandidati, ki bi jih stranka lahko podprla, pa se je omenjalo člana izvršilnega odbora stranke Janeza Pogorelca ter predsednika državnega sveta in podpredsednika stranke Konkretno Alojza Kovšco.

A se, kot kaže, za to niso odločili in bodo tako v boj poslali dolgoletnega člana stranke Ciglerja Kralja. Preden je zdajšnji vodja poslancev sedel v poslanske klopi, je bil od leta 2006 krajši čas zaposlen kot strokovni sodelavec poslanske skupine NSi za odnose z javnostmi, se nato za nekaj časa poslovil od DZ, leta 2012 pa se je v parlament vrnil kot strokovni sodelavec poslanske skupine NSi.

Več o njegovi kandidaturi bo sicer znano po današnji novinarski konferenci stranke.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  06 .09. 2022 ob  16: 22
najboljši in najbolj primeren predsednik je Ivo Vajgl!!!!! ker edini govori o miru in ne o oboroževanju
Istriano |  06 .09. 2022 ob  15: 05
Ljudmila ne bi dobila niti 20%.