PO PRVEM DNEVU REGAT V MIAMIJU: Mrakova in Macarolova deseti, ciljata na zmago

Svet

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta na svetovnem pokalu, ki se je začel v Miamiju, po prvem dnevu deseti (21 točk). Vodita Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Jolanta Ogar, ki sta zmagali v obeh regatah (2 točki). V razredu 49er sta Peter Janežič in Sebastian Prinčič na 30. mestu (42).

"Naporen prvi dan regat je za nami, z močjo vetra od osem do 10 vozlov. V prvi regati se nama je iz popolnega ozadja uspelo prebiti na 15. mesto. Drugo regato sva končali kot peti. Lahko bi boljše izkoristili nekatere dane trenutke. Po prvem dnevu regat zasedava deseto mesto. Za jutri je napovedan zelo šibak veter," sta sporočili aktualni evropski prvakinji Mrakova in Macariolova, ki v Miamiju branita lansko zmago. V Miamiju sta že dobrih deset dni, ki sta jih izkoristili za kakovosten trening, znotraj katerega sta se udeležili tudi tridnevnega severnoameriškega prvenstva.

"To prvenstvo sva izkoristili za trening in da sva se ponovno privadili na jadrnico, saj sva doma v teh zimskih mesecih opravili le manjše število treningov na morju, bolj smo se posvetili kondiciji in telesni pripravi. S to regato pa se začenja sezona in s tem tudi več treningov na morju. Tukaj je zbrana vsa konkurenca, vse najboljše punce na svetu, tako da bova dali res vse od sebe, da izkoristiva še ta teden regat, da se spopadeva z njimi. Tudi letos ciljava visoko in ne glede na to, kar sva doslej dosegli, bova skušali ponoviti lansko zmago," je povedala krmarka Mrakova.

Veronika Macarol je dodala: "Predolimpijsko leto je za naju seveda zelo pomembno, predvsem dogodki, ki se bodo odvijali na olimpijskem prizorišču. Letos bova dali prednost svetovnemu prvenstvu na Japonskem ter testni tekmi tam, pred tem pa se bova udeležili tudi vseh regat svetovnega pokala, kjer se bova potrudili in dali popolnoma vse od sebe ter stopnjevali formo do svetovnega prvenstva."

Janežič in Prinčič sta bila v prvi regati 32., v drugi ju je doletela diskvalifikacija, ta izid se jima je že črtal iz skupnega seštevka, v tretji pa sta bila 10. Vodita Britanca James Peters in Fynn Sterritt (4). Z regatami za odličja se bo regata svetovnega pokala zaključila 3. februarja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija