PO PROTIVLADNEM PROTESTU NAJ BI JO POSILIL OČE: Šlo naj bi za vidnega člana Štajerske varde

Kronika

Ena izmed udeleženk aprilskih protestov v Mariboru je policiji prijavila, da jo je posilil oče, poročata Večer in Mariborinfo. Mariborska preiskovalna sodnica je na zahtevo tožilstva zoper osumljenega 54-letnika odredila pripor.

Na mariborski policijski upravi so za medije potrdili, da so bili o dogodku obveščeni 20. aprila letos in da so za kaznivo dejanje posilstva kazensko ovadili 54-letnika ter ga izročili preiskovalni sodnici mariborskega okrožnega sodišča, ki je po zaslišanju zanj odredila pripor.

Hčerka naj bi povedala, da sta bila z očetom pred dogodkom skupaj na neprijavljenem protestnem shodu proti epidemiološkim ukrepom v Mariboru. Zatem naj bi jo povabil k sebi domov, kjer naj bi jo med popivanjem pričel prepričevati, da ni njen biološki oče, nato naj bi jo posilil. Ker je bila opita, ni bila sposobna oditi in je tam zaspala.

Posnetek s protestov v Mariboru 17. aprila 2021. Foto: posnetek zaslona Youtube

Naslednjega dne naj bi odšla v bolnišnico. Zadevo naj bi policiji prijavilo tamkajšnje zdravstveno osebje, nato je stekla policijska preiskava.

54-letni osumljenec naj bi bil eden vidnejših članov Štajerske varde, tudi sicer naj bi šlo za starega znanca organov pregona – v preteklosti naj bi bil vpleten v umor in obsojen zaradi mamil, bil naj bi na čelu mamilarske verige, ki je z drogo zalagala mariborske odvisnike.

Glede posilstva hčerke naj bi se zagovarjal, da je prijava plod maščevanja nekdanje partnerice, ki ga je prijavila zaradi nasilja v družini, njemu pa so izrekli prepoved približevanja.

Štajerska varda kakršnokoli posilstvo najstrožje obsoja

Včeraj je na svojem Facebook profilu Slovenska vrda – civilna iniciativa objavila zapis, v katerem navajajo, da jih je poklicalo več novinarjev, ki so spraševali o tem, ali je res, da je "vidni član Štajerske varde in Slovenske varde" posilil svojo hčer.

"Kot poveljnik Slovenske varde in Štajerske varde zato javno objavljam stališče Varde v zvezi z domnevnim dogodkom," je zapisal podpisani Andrej Šiško.

Danes je na Slovensko vardo poklicalo več novinarjev, med njimi tudi novinar Tetičkovič, ki so spraševali o tem, ali je...

Objavil/a Slovenska VARDA - civilna iniciativa dne Ponedeljek, 03. maj 2021

Do dogodka naj bi prišlo pred več kot 14 dnevi, v zvezi z njim pa naj v vardi ne bi imeli nobenih "konkretnih vesti ali dejstev". Ob tem Šiško dodaja, da kakršnokoli posilstvo najstrožje obsojajo; da vsakdo, ki mu ni dokazana krivda, velja za nedolžnega; da niti Slovenska niti Štajerska varda nimata nič z domnevnim dogodkom in da se ta ni zgodil v okviru dejavnosti varde. Za "zasebno dejavnost kogarkoli" pa varda ne more javno odgovarjati.

Nadalje Šiško navaja, da je načrtno vpletanje varde v kakršenkoli dogodek povezan z domnevnim posilstvom zlonamerno in "predstavlja organiziran kriminal". Vsakršna povezava med protesti v Mariboru in delovanjem Varde pa je "neresnična in zlonamerna". "Za nobenega posiljevalca v vrstah Štajerske in Slovenske varde ni prostora," zaključuje v zapisu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Fritla |  04 .05. 2021 ob  11: 58
Domači nacisti spet v akciji.
A je mel kapo s črnim panterjem, ko jo je posiljeval ?
hribi |  04 .05. 2021 ob  10: 06
10
Itak da to ni neko presenečenje. Če pogledamo kaj vse so izvajali in kakšen je njihov besednjak je to logično zaporedje dogodkov. Na žalost.