PO PROMETNEM KOLAPSU V GRČIJI ODSTOPILA UPRAVA AVTOCEST: Ujetim voznikom po 2000 evrov odškodnine (FOTO, VIDEO)

Svet

V Grčiji se krepi jeza zaradi prometnega kolapsa, ki ga je povzročil ponedeljkov snežni vihar. Zaradi večdnevnega zaprtja najsodobnejše avtoceste v državi je odstopilo vodstvo podjetja Attiki Odos, vozniki pa bodo prejeli odškodnine.

V ponedeljek je Grčijo zajel velik snežni vihar, v katerem je na avtocesti Attiki Odos obtičalo več tisoč voznikov, nekateri so bili ujeti do 20 ur. Cesta je sicer že tretji dan zaprta, saj interventne službe z nje še odstranjujejo izpraznjena vozila.

V torek so na pomoč pri reševanju ujetih iz vozil poklicali vojsko, ki se je pridružila policistom, gasilcem in javnim delavcem. Po navedbah francoske tiskovne agencije AFP je na cestah obtičalo kakih 3500 vozil.

Αττικής οδος χθες τα ξημερώματα

Objavil/a Forecast Weather Greece dne Torek, 25. januar 2022

Z avtocesto upravlja zasebno podjetje Attiki Odos, katerega vodstvo je že odstopilo. Ob tem je družba po poročanju grških medijev ujetim voznikom obljubila po 2000 evrov odškodnine. Odločitev so sprejeli po prejetem klicu premierja Kiriakosa Micotakisa, ki ga je zanimalo, kako je mehanizem za ukrepanje v izrednih razmerah tako spektakularno zatajil.

Po 1000 evrov odškodnine pa bodo po navedbah AFP prejeli potniki, ki so ostali ujeti na železniški postaji severno od Aten. V grškem glavnem mestu so ob tem številne soseske še naprej brez elektrike.

V Turčiji spet odprto letališče

Po dveh dneh motenj zaradi močnega sneženja je danes znova stekla večina prometa na istanbulskem mednarodnem letališču Istanbul Airport. Na letališču ne pričakujejo dodatnih odpovedi letov, a potnikom vseeno svetujejo, da pred potovanjem preverijo status leta pri svojem letalskem prevozniku, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Na najbolj prometnem istanbulskem letališču so povsem očistili dve od treh vzletno-pristajalnih stez, so za dpa povedali v upravljalcu letališča, družbi IGA. Še danes naj bi promet ponovno stekel v polnem obsegu.

Letališče Istanbul Airport, ki je pomembno mednarodno vozlišče, je bilo v ponedeljek zaradi snežnega viharja začasno zaprto. Številni potniki so obtičali na letališču in so morali prenočiti v prostorih terminala.

Letališče, ki deluje od leta 2019, je lani sprejelo 37 milijonov potnikov, povezovalo je 269 destinacij.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija