PO POPLAVAH V ITALIJI NAŠLI TRUPLO POGREŠANEGA DEČKA: 13 kilometrov stran od mesta, kjer ga je odnesla voda

Kronika

Po uničujočih poplavah, ki so pred devetimi dnevi prizadele italijansko deželo Marke, so včeraj našli truplo pogrešanega osemletnega dečka, ki ga je deroča voda iztrgala iz rok matere. Skupno število žrtev ujme je tako naraslo na 12, 56-letna ženska še vedno velja za pogrešano, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Policija je dečka našla približno 13 kilometrov od mesta, kjer ga je minuli četrtek odnesla voda, ko sta z materjo zapuščala svoj ujeti avtomobil. Tako kot številne druge so ju presenetili silovito deževje in nenadne poplave na območju ob Jadranskem morju.

V Markah je takrat v samo dveh urah padlo 400 litrov dežja na kvadratni meter, kar meteorologi označujejo kot fenomen t.i. vodne bombe. Takšna količina dežja namreč predstavlja tretjino ali celo polovico vseh pričakovanih letnih padavin v tej deželi.

Po podatkih, ki jih je objavil italijanski nacionalni raziskovalni svet (CNR), je šlo za najintenzivnejšo nevihto v zadnjih desetih letih, ki jo je po vsej verjetnosti povzročila izjemna poletna vročina.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija