PO ODLOČBI O ČRNI GRADNJI: Eurotas mora odstraniti novozgrajen turistični kamp v Portorožu

Piran

Inšpektorat za okolje je že avgusta lani družbi Eurotas izdal odločbo o odstranitvi turističnega kampa, ki ga sestavlja osem mobilnih hišk, skupaj z zunanjo ureditvijo, saj zanj ni imela gradbenega dovoljenja. Kot zagotavljajo v Eurotasu, so mobilne hiške deponirali ter jih ne tržijo ali drugače uporabljajo.

V zvezi z nelegalno gradnjo turističnega kampa v Portorožu je gradbeni inšpektor republiškega inšpektorata za okolje in prostor družbi Eurotas turizem že 28. avgusta lani izdal inšpekcijsko odločbo, so pojasnili na ministrstvu za okolje in prostor.

Inšpektor je tedaj odločil, da mora Eurotas v 30 dneh po vročitvi omenjene odločbe odstraniti novozgrajen turistični kamp, sestavljen iz osmih mobilnih hišk Adria, skupaj z zunanjo ureditvijo (komunalni priklopi elektrike, vode, kanalizacije z novozgrajenimi dostopnimi potmi) ter vzpostaviti prejšnje stanje na svoje stroške. Zavezanec je kamp namreč gradil brez pravnomočnega gradbenega dovoljenja, so navedli na ministrstvu.

Ker zavezanec ni izvršil odrejene obveznosti odločbe, je inšpektor 19. novembra začel postopek izvršbe nedenarne obveznosti, ki se opravil po drugih osebah ali s prisilitvijo. Zavezanec se je zoper odločbo pritožil, obravnavalo jo bo ministrstvo kot drugostopenjski organ.

Iz Eurotasa so medtem zatrdili, da so omenjene mobilne hiške v tem trenutku deponirane oz. parkirane na omenjeni lokaciji, vendar jih ne tržijo niti niso v kakršnikoli uporabi.

"Projekt postavitve smo peljali v času, ko se je zakonodaja na tem področju spremenila, kar je naknadno privedlo do inšpekcijskega postopka, iz tega razloga smo vložili pritožbo," so pojasnili razloge za trenutno zagato. Ob tem so poudarili, da so z vsemi pristojnimi ustanovami kooperativni in svoje aktivnosti prilagajajo tako, da se status reši na najbolj ugodno možen način, "predvsem pa tako, da bo skladen z veljavno zakonodajo".

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija