PO DVEH MESECIH BREZ NOVE POTRJENE OKUŽBE: Dve osebi umrli (INFOGRAFIKA)

Slovenija

V soboto prvič po dveh mesecih od potrditve prve okužbe z novim koronavirusom v Sloveniji testiranja niso pokazala nobene nove okužbe. Testirali so 500 ljudi, skupno število doslej potrjenih okužb v državi torej ostaja 1439. Sta pa v soboto dve osebi s covidom-19 umrli, skupaj doslej 96. 59 oseb s to boleznijo je bilo v soboto v bolnišnici.

Prvo okužbo z novim koronavirusom so v Sloveniji potrdili 4. marca, nato je v naslednjih dneh število potrjenih okužb naraščalo in v naslednjih tednih nihalo, večinoma okoli nekaj deset. V zadnjem tednu pa so vsak dan potrdili med pet in 11 novih okužb. Sobota je bila prvi dan po 4. marcu, ko na testiranjih niso potrdili nobene nove okužbe.

Tudi število hospitaliziranih bolnikov s covidom-19 se v zadnjih tednih večinoma zmanjšuje, v zadnjih treh dneh se je gibalo okoli 60. V soboto je bilo po vladnih podatkih zaradi te bolezni v bolnišnicah 59 oseb, kar je eden manj kot dan prej. Med njimi jih 21 ostaja na intenzivni negi.

V Sloveniji so sicer skupno doslej opravili 55.520 testov na novi koronavirus in potrdili 1439 okužb.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  03 .05. 2020 ob  11: 43
Bravo naši,bravo zdravstvo, bravo stroki, bravo vladaJJ in vsem, ki smo jih podpirali od samega začetka. BRAVO SLOVENIJA