PO DRUŽINSKEM OBISKU JE SLEDILO NEPRIČAKOVANO: Hčer v lice ustrelil pri dvigalu, pištolo je imel nezakonito (FOTO, VIDEO)

Kronika

V nedeljo, 29. maja, ob 13.37 uri je OKC PU Koper prejel klic občana, ki je naznanil, da je v stanovanjskem bloku v Kopru na Krožni cesti prišlo do streljanja. Slišal naj bi dva strela, vendar več od tega ni vedel povedati. Temu je sledilo še več drugih klicev. Na Markovec so bili nemudoma napoteni policisti in kriminalisti Policijske uprave (PU) Koper, ki so ugotovili, da sta na kraju poškodovana 28-letna državljanka Slovenije z urejenim bivališčem v Švici in njen 79-letni oče iz Kopra.

Oba sta bila z reševalnim vozilom prehospitalne enote ZD Koper odpeljana v SB Izola, kjer so ugotovili, da je 28-letnica zadobila strelno rano v predel levega lica, medtem ko je njen 79-letni oče v bolnišnici za posledicami strelne rane umrl. Hči je bila zaradi nadaljnjega zdravljenja z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana.

Na podlagi zbranih obvestil, ogleda kraja in drugih preiskovalnih dejanj, je bilo ugotovljeno, da sta 29. maja okoli 13.30 28-letnica in njen partner odhajala iz stanovanja na Krožni ulici, kjer sta bila na obisku pri njenem očetu. Ob odhodu so vsi trije stopili na stopnišče stanovanjskega bloka. Partner žrtve je zložil prtljago v dvigalo, medtem mu je ženska pridržala vrata dvigala. V trenutku, ko bi v dvigalo morala vstopiti tudi sama, jo je oče s pištolo ustrelil v levo lice. Takoj za tem se je oče ustrelil sam.

"Partner se je v trenutku, ko je bil zadan strel, nahajal v dvigalu, ki se je spustilo v pritličje. Po tem ko je slišal ta dva strela, je stekel iz pritličja nazaj proti šestem nadstropju in v četrtem nadstropju našel svojo ranjeno partnerko ter ji pomagal do prihoda reševalcev in policije," je potek dogajanja pojasnil vodja koprskih kriminalistov Primož Ogrinc.

Motiv opisanega dejanja policiji ni znan, saj je storilec dejanje storil brez da bi hčeri svojo namero kakorkoli nakazal

Kot je pojasnil Ogrinc, vodja Sektorja kriminalistične policije PU Koper, se 28-letnica trenutno nahaja na zdravljenju v UKC Ljubljana, njeno stanje pa naj bi bilo stabilno. "Z žrtvijo se ni dalo govoriti na kraju, smo pa kasneje uspeli z njo vzpostaviti komunikacijo preko sporočil. Bila je toliko prisebna, da se je z njo dalo na ta način komunicirati, seveda pa zaradi strelne rane ni mogla govoriti," je še dodal.  

"Ugotovljeno je še bilo, da storilec ni imel dovoljenja za orožje, se pravi ga je posedoval nezakonito," je dejal Ogrinc, streljal pa da je s pištolo manjšega kalibra.

Ogrinc je še dodal, da "družina, tako oče kot hči, policiji nista znana. Lahko povem le to, da so živeli v Švici. Oče se je pred kratkim vrnil v Koper, hči pa je živela v Švici in občasno v Bosni in Hercegovini". Policisti prav tako niso pred dogodkom prejeli nikakršne prijave o kršitvi javnega reda in miru ali nasilju, policiji prav tako ni znano, da bi oče imel zgodovino kakršnekoli psihične bolezni. 

79-letnik je s tem storil kaznivo dejanje uboj (po 115. členu KZ-1) v zvezi s poskusom in bo v tej zvezi na podlagi vseh zbranih obvestil in dokazov na ODT Koper podano poročilo (po 10. odstavku 148. člena ZKP), so še sporočili s koprske PU.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
20 let tihozitja |  31 .05. 2022 ob  00: 50
Vse sem ze slisal,da bi oce streljau na svojo hci pa prvic