PLANINEC ZDRSNIL V SMRT: Identiteta še ni znana, šlo naj bi za mlajšega moškega

Kronika

Danes okoli 11. ure so sprehajalci ljubljanske policiste obvestili, da so v grapi med Kokrškim sedlom in Kamniško Bistrico pod Kalško goro našli moško truplo, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana. Po do sedaj zbranih podatkih policije je osebi zdrsnilo na strmi snežni površini. Identiteta umrlega trenutno še ni znana. Po podatkih policije dogodek ni posledica kaznivega dejanja. Policisti trenutno še zbirajo obvestila in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo, so pojasnili na PU Ljubljana.


Fotografija je simbolična.

Preminulega planinca je na izteku grape s Kalške gore v občini Kamnik našel pohodnik, je zapisano na spletni strani uprave za zaščito in reševanje. Posredoval je helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo, zdravnikom in Gorsko reševalno službo Kamnik ter preminulega prepeljal v dolino.

Po neuradnih podatkih spletnega portala Kamnik.info naj bi se mlajši moški v gore, kjer še vedno vladajo zimske razmere, podal neprimerno obut in opremljen. Reševalci pri planincu niso uspeli najti morebitnega nahrbtnika ali kake druge opreme oz. dokumentov, ki bi pripomogla k identifikaciji preminule osebe, še navaja portal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija