PLAC POD BELVEDERJEM BREZ DODANE VREDNOSTI: So najemniki res izpolnili svoje obljube?

Izola

"Glede na to, da je Občina Izola samovoljno odvzela prostor pod Belvederjem izolski mladini z namenom, da bo tam bolj urejeno in boljša ponudba za turiste, se po vseh teh letih upravičeno sprašujemo, kaj in kdo je s tem dejansko kaj pridobil. Mladi zagotovo ne!" je zapisano v anonimnem pismu, ki smo ga prejeli v uredništvo. Na občini odgovarjajo, da so najemniki prostor obogatili s številnimi vsebinami.

"Sprva je sicer kazalo, da se bo tisti konec slovenske obale res primerno uredil, da bodo zaživele vsebine, ki so jih napovedovali novi najemniki. Žal pa se vse to ni zgodilo, še več. Najemniki gostinskega lokala v vseh teh letih niso uredili tega, kar so se s prijavo na razpis zavezali." Ob tem se anonimnim pošiljateljem zdi nenavadno, da je občina leta 2015 ponovno oddala prostor v najem istim ljudem v novi preobleki, na papirju naj bi bila le druga pravna oseba: "Tudi v ponovljenem razpisu so se ponovno zavezali za ureditev tistega predela obale in morja, ki pa se ni zgodil do danes."

Na občini so nam pojasnili, da so prostor pod Belvederjem prvič oddali v najem leta 2012. Med vsemi prijavitelji je na razpisu kot najboljši ponudnik uspel Piato Dejan Dobravc s.p., pogodba pa je bila sklenjena do 30. oktobra 2014 z možnostjo podaljšanja. V tem letu je bilo nato ponovno izvedeno javno zbiranje ponudb. Takrat je na razpisu kot najboljšemu ponudniku uspelo podjetju MVL d.o.o., s katerim so sklenili pogodbo do 31. januarja 2020.

Ob tem občina navaja, da ni oddala prostora istim najemnikom, saj gre za dve različni pravni osebi: "Navsezadnje pa je Občina dolžna oddati površino najboljšemu ponudniku, ki ga izbere komisija na podlagi javnega zbiranja ponudb. Nekdo je lahko izbran tudi večkrat, če je prepoznan kot najboljši ponudnik."

Prostor je obogaten s številnimi vsebinami, pravijo na občini

Glede na to, da avtorji anonimnega pisma navajajo tudi, da najemniki temu prostoru niso dali nobene nove dodane vrednosti in da je "njihov izključen cilj komercialni, torej gostinska dejavnost", smo se obrnili na občino po odgovor, ali so najemniki Placa pod Belvederjem izpolnili obljube, ki so jih dali v prijavi na razpis. Pojasnili so nam, da najemnik izvaja dejavnost skladno s pogodbo, občina pa vse to preverja na terenu.

Del prijave na razpis. Najemnik se je zavezal, da bo uredil tudi splav in 'vodne stole'. 

Dodajajo, da so najemniki v času trajanja najemnega razmerja prostor obogatili s številnimi vsebinami: "Skladno s 7. členom pogodbe nudijo ustrezno gostinsko ponudbo, skrbijo za čistočo sanitarij, urejajo in čistijo kopališče, sami urejajo okolico in zelene površine za lepši izgled prodajnega mesta. Najemnik v soglasju z Občino nudi tudi pester program koncertov in drugega dogajanja. Med ostalim je najemnik pričel tudi s postopki za širitev ponudbe z vodnimi športi, a se je zadeva zaustavila pri pridobivanju soglasja s strani države."

Deli novico:

isolano |  25 .06. 2017 ob  18: 38
Tako Plac pod Belvederjem kot svetilnik bar so mutna posla občine in nihovih vodilnih kako ti ljudje perejo denar 3 mesece v letu za celotno leto kako so ti lokali odprti samo junija julija in avgusta kakšna mafija nam vodi mesto z tem pa uničuje dušo mesta
KOLENC HOJ ĆA !!!
@vidra | včeraj ob 22:48  |  22 .06. 2017 ob  12: 39
Raje vprasajse kako lahko podjetje MVL d.o.o. posluje,glede na to da imajo blokirane racune, in prikazan minus ze 2 leti? OD KJE NJIM DENAR? IN TO DO LETA 2020? To te ne briga a ?
@vidra | včeraj ob 22:48  |  22 .06. 2017 ob  12: 37
Ne ven o kje tebi , da alter ne delajo nic in dobijo denar od obcine? Ce bi dobili denar od obcine, bi naredili vec kot zdaj ki NI NIC OD NICA PO CELI IZOLI.

Prava alternativa pa je skovtanje, kjer se vse dela s prostovoljnimi prispevki in prostovoljnim delom. Torej drzava, obcina ne prispeva NIC.
@vidra |  21 .06. 2017 ob  22: 48
Bravo. Se strinjam.

Glede alter scene pa tole:
- so nekateri ki imajo s.p, delajo, in plačujejo davke
- ino so nekateri, ki so "alter scena" in ne delajo nič, in hočejo denar od občine (ki ga dobi od davkov)

Torej: s.p. ji delčajo zato, da alter scena dobi denar zato da nič ne dela.

Zato: alterscena vaffanculo, Lenuhi zajedalski.
ZAKAJ BRISETE SO JAVNI PODATKI! |  21 .06. 2017 ob  16: 12
Podjetje ima blokirane transakcijske račune
MVL d.o.o.

IBAN SI56 3000 0001 0842 211 Sberbank d.d. T 12.7.2013 blokiran
BAN SI56 2900 0005 0877 036 UNICREDIT BANKA SLOVENIJA D.D. T 2.4.2013 zaprt (30.9.2015)

Od kej firmi MVL denar za poslovanje do leta 2020? Tukaj so neka mutna posla...

Mixo |  21 .06. 2017 ob  14: 58
Alora, da smo si na jasnem, napisal sem Izolčani zato, ker živimo v mestu polnim foreštov, in kako naj jih drugače naglasim.
Isolani so bili pregnani iz svojega mesta že pred mnogimi desetletji, zato vi ki se toliko repenčite, bodite raje tiho.
Mixo | danes ob 12:57  |  21 .06. 2017 ob  14: 47
Cim napises Izolcani in Izolcanke pomeni, da nisi domacin, zato nimas kaj pristavljat svoje mnenje.
vidra |  21 .06. 2017 ob  13: 46
-2
Edina pametna izbira za kraj bi bila da se Podbelveder da v upravljanje hotelu Belveder. Edini, ki bi lahko zagotovil, da se lokacija preuredi v rajski plac, spodoben za turiste in najlepši na obali.
Mixo |  21 .06. 2017 ob  12: 57
Ja spoštonani Izolčani in Izolčanke, volitve se bližajo in izolske "legende" bi se spet rad malo pasle po občinskem proračunu.
Tudi s ponovnim odpiranjem "alternativne scene" pod Belvederjem.
brižna izola |  21 .06. 2017 ob  10: 52
11
SD je v Izoli uničil vse kar je bilo dobrega. Idej jim je že zdavnaj zmanjkalo, zanima jih samo profit, med mlajšimi in starejšimi člani pa sploh ni razlike.
Kaj njih briga mladina, kaj jih briga nekoč biser Izole park Arigoni, kaj jih briga Hangar, mar jim je za Svetilnik, pred leti so ga hoteli pozidati (teta Breda je tam hotela imeti en majhen hotelček pa tudi en majhen otoček med Izolo in Koprom) in še vedno modruje v občinskem svetu, ter daje potuho njenim volivcem, ki nameravajo uničiti še Hangar.......
Jih pa zanima, trenutno vroča žemljica Šared.
Spoštovani Izolani, volitve se bližajo, pamet v glavo.
@plac pod belvederjem | danes ob 10:37  |  21 .06. 2017 ob  10: 40
No vidis, da nimas pojma. Alternartiva komercialnim prireditvam je : Kvalitetne kulturne pridreditve brez namena pridobitnistva, namen je da se KAJ DOGAJA , DA SE IMAJO MLADI KAM DAT in DA MESTO NE UMIRA.@plac pod belvederjem |  21 .06. 2017 ob  10: 37
In kaj točno je alternativa? Večinoma en kup čudakov, ki se hočejo napajati na tuj račun.
1