PIVČEVA SE JE OGLASILA NA FACEBOOKU: "Stroške nastanitve na Krasu zase in za svoja sinova sem plačala sama" (VIDEO)

Slovenija

Kmetijska ministrica in predsednica DeSUS Aleksandra Pivec pojasnjuje, da je stroške nastanitve zase in za svoja sinova med junijskim gostovanjem na Krasu plačala sama. Če bo treba, bo račun pokazala pristojnim institucijam, je dodala.

Da se je ministrica 25. in 26. junija s svojo družino na povabilo Vinakras mudila na Krasu, kjer je nastal tudi promocijski video, je v četrtek poročal spletni Dnevnik. Ministrica je za POP TV pojasnila, da je bil prvi dan obisk zasebne narave in v zasebnem angažmaju, drugi dan pa je bila s službenim namenom gostja podjetja Vinakras. Udeležila se je več sestankov in zvečer odprla prenovljeno dvorišče kleti podjetja. "Nisem pa dolžna razlagati svojih zasebnih aktivnosti in aktivnosti svoje družine," je tedaj poudarila Pivčeva.

Oglasila se je tudi na Facebooku. Uvodoma je navedla, da se je ob nastopu mandata ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano zavezala načinu dela, kjer prevladujejo obiski na terenu, stik in pogovor z ljudmi, ki delujejo znotraj agroživilske verige. Tako po njenih navedbah večino časa preživi na terenu, obiskuje kmete, kmetije, društva, različne organizacije, lokalne skupnosti ter podjetja. To pogosto počne tudi ob vikendih, praznikih in dela prostih dnevih ter tako povezuje zasebno življenje s poslanstvom ministrice.

"Vedno bom s ponosom nosila različne majice, značke, predpasnike ... kmetij, društev, organizacij in podjetij, ki delujejo v mojem sektorju. Ker brez njihovega truda ne bi bilo slovenske hrane, obdelanega in ohranjenega podeželja, številnih delovnih mest," je poudarila Pivčeva. Dodala je, da ve, kako veliko ljudem pomeni, da obisk ministrice na terenu ohranijo v spominu s fotografijo ali videom, zato niso nikoli nikomur prepovedali, da njen obisk fotografira ali snema. Na spletnih straneh in družabnih omrežjih je tako moč najti številne fotografije in videoposnetke njenih tovrstnih obiskov.

Ob nastopu mandata ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano sem se zavezala načinu dela, kjer prevladujejo...

Objavil/a Aleksandra Pivec dne Nedelja, 26. julij 2020

"Želim si, da bi bili vsi državljani bolj ponosni na domače pridelovalce in deležnike v agroživilski verigi. To bi dvignilo kolektivno slovensko zavest o njihovem pomenu in pomenu odnosa do slovenske hrane in obdelanega slovenskega podeželja. S tem bi se dvignil tudi ugled in spoštovanje slovenskega kmeta," je med drugim navedla Pivčeva in napovedala, da bo tudi v prihodnje kot ministrica vedno ponosno predstavljala naše kmete, kmetije, društva in podjetja.

Vinakras: "Obisk ni bil nikoli načrtovan kot promocija zadruge"

V zadrugi Vinakras so ostro zavrnili vsa namigovanja in govorice o korupciji. Kot so pojasnili, obisk nikoli ni bil načrtovan kot promocija zadruge, namen objavljenega videoposnetka, ki da ga nekateri mediji predstavljajo kot promocijski video, pa je prikaz ministričinega obiska.

VINAKRAS TOURS_v deželi Terana in Pršuta

Na povabilo direktorja g. Marjana Colje je največjega svetovnega pridelovalca Terana obiskala ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ga. Aleksandra Pivec. Kje vse smo se potepali v naši prelepi deželi Terana in Pršuta? ???? * * Katere kotičke Krasa raziskali? ???? * * ...in seveda, kako dvodnevni obisk naše ministrice zaključili? ???????? ???? Vse to si lahko ogledate v spodnjem videu.... ⤵️ #vinakras #vinakrastours #visitus #teranPTP #vitovska #visitkras #winebarvinakras

Objavil/a Vinakras Sezana dne Petek, 17. julij 2020

POP TV je sicer v soboto poročal, da so pridobili elektronsko komunikacijo, iz katere je razvidno, da je izlet s službenega elektronskega naslova urejala podpredsednica stranke DeSUS in direktorica občinske uprave v Brdih Anita Manfreda. Tudi tisti del izleta, ki naj bi bil po navedbah Pivčeve zaseben. V podjetju Vinakras pa so pojasnili, da so Pivčevi plačali kosilo.

Predsednik KPK: "Podpora ministra podjetjem dopustna, a za vse pod enakimi pogoji"

Komisija za preprečevanje korupcije zadevo preučuje v predhodnem preizkusu, v okviru katerega preveri, ali obstaja sum kršitev iz pristojnosti komisije, in se na podlagi tega odloči o nadaljnjem postopku. Predsednik KPK Robert Šumi primera konkretno ne komentira, na načelni ravni pa je povedal, da je dopustna tudi podpora ministrov ali vlade posameznim dejavnostim, a na enak način in pod enakimi kriteriji za vse izvajalce v tej dejavnosti"Če je strategija posameznega ministrstva ali vlade, da na posameznem področju nudi podporo določeni dejavnosti, in to na enak način in pod enakimi kriteriji za vse, je to na transparenten in objektiven način lahko dopustno. Če pa to velja le za posamezno podjetje ali organizacijo, pa je to nesprejemljivo."

Janša v bran Pivčevi

V nedeljo zvečer se je oglasil tudi premier Janez Janša, ki je na Twitterju zapisal, da od članov vlade pričakuje promoviranje domačih podjetij in kmetov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  27 .07. 2020 ob  15: 32
uboga kot je ubogi njen maršal janez, članstvo pa vse to podpira