PIRANSKA OBČINSKA SVETNIKA V NASPROTJU INTERESOV: Kaj sta naredila?

Piran

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je ugotovila, da sta piranska občinska svetnika Ingrid Mahnič in Vojko Jevševar kršila določbe glede dolžnega izogibanja nasprotju interesov. Omenjena svetnika sta namreč na seji občinskega sveta glasovala za sklep o imenovanju v svet Avditorija Portorož, čeprav sta bila med kandidati tudi sama.

Komisija je v letu 2020 na podlagi prijave začela postopka zoper omenjena svetnika zaradi suma kršitve nasprotja interesov uradnih oseb. KPK je od Občine Piran pridobila pojasnila in vso relevantno dokumentacijo ter ugotovila, da sta se svetnika znašla v okoliščinah nasprotja interesov, so sporočili iz komisije.

Na seji občinskega sveta Občine Piran sta namreč glasovala za sklep o imenovanju predstavnikov ustanovitelja v svet javnega zavoda Kulturni, kongresni in promocijski center Avditorij Portorož, pri čemer sta bila med predlaganimi kandidati za predstavnika ustanovitelja tudi sama.

Ker svetnika nista podala pisne izjasnitve, prav tako v postopku nista sprožila upravnega spora zoper ugotovitve KPK, so te pravnomočne, so še sporočili iz KPK.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija