PESTRA PONUDBA VRTNARIJE MARJETICE KOPER: Decembra v ospredju različne vrste sadnega drevja

Koper

Mestna Vrtnarija Marjetice Koper v mesecu decembru pripravlja pestro ponudbo sadik sadnega drevja. Na voljo so eno-, tri- in štiriletne sadike različnih vrst sadnega drevja. Prav jesensko-zimsko obdobje je najprimernejše za sajenje takšnih dreves. Na Marjetici vam bodo strokovno usposobljeni delavci z veseljem svetovali tudi pri pravilni izbiri organskega gnojila, opornih kolov in sadilnem substrat, ki so zelo pomembni pri sami zasaditvi.

Poleg sadnega drevja na Škocjanu ponujajo tudi različen rastlinski dekor za stanovanja in terase, bogat izbor lončnic za pisarne ali druge notranje prostore, eksotične rastline, semena, razne vrste gnojil, namakalne pripomočke ter vse vrste vrtnega orodja. V teh dneh so na voljo tudi sadike prezimnih vrst okrasne rese in teloha.

Obiščete jih lahko od ponedeljka do petka med 7.30 in 17.00 ter v soboto med 7.30 in 13.00.

Marjetica Koper še sporoča, da je tudi letos Mestna občina Koper zasedla visoko 6. mesto v ocenjevanju za najboljše javno stranišče v državi. V Društvu za kronično vnetno črevesno bolezen so pohvalili dobro označenost javnih sanitarij, urejen dostop za gibalno ovirane osebe, brezplačno uporabo in čistočo ter urejenost stranišč.

V Kopru so ocenili kar sedem javnih stranišč, in sicer v objektu mestne tržnice na Pristaniški ulici 2, nov objekt na mestnem kopališču, zabojnike na in ob športno-rekreacijskem centru Bonifika, ob igriščih za odbojko na mivki in na obalni cesti med Koprom in Izolo ter stranišča v sklopu plavalnega bazena v Žusterni.