PERIČU SE OBETA VODENJE PREISKOVALNE KOMISIJE DZ: Ta preverja domnevno pranje denarja v NKBM ter nezakonito financiranje SDS

Slovenija

Mandatno-volilna komisija je za novega predsednika preiskovalne komisije DZ o domnevnem pranju denarja v NKBM ter nezakonitem financiranju SDS izglasovala poslanca koalicijske SMC Gregorja Periča. Če bo DZ potrdil predlagani sklep, bo Perič na čelu preiskovalne komisije zamenjal Janija Möderndorferja.

Möderndorfer je sicer nedavno iz poslanske skupine SMC prestopil v opozicijsko LMŠ in hkrati napovedal, da bo vnovič kandidiral za vodenje omenjene preiskovalne komisije, ki jo je vodil že doslej. Funkcijo pa je izgubil, ker mu je vmes ob menjavi vlade za krajši čas prenehal poslanski mandat.

Möderndorfer je bil danes do obetane spremembe pri vodenju komisije zelo kritičen. Nehigienično se mu zdi, da bo en koalicijski partner preiskoval drugega. "To je očitno že druga preiskovalna komisija, ki bo preiskovala samo sebe. Videz nepristranskosti je zelo majav," je dejal v izjavi za medije. Napovedal je, da se bodo v poslanski skupini LMŠ še pogovorili glede sodelovanja v tej preiskovalni komisiji.

Na pomisleke je danes odgovoril Perič. Kot je poudaril, preiskovalna komisija ni samo njen predsednik, ampak so tudi podporne službe in vsi ostali člani. Če ga bo DZ potrdil, Perič pričakuje, da bodo delali kot ekipa.

Glede namigov, da naj bi se nekatere stranke odrekle sodelovanju pri delovanju komisije pa je dejal, da se mu "to ne zdi najboljši signal, če si čisto vsi želimo tega, da komisija opravi svoje delo in pride do določenih zaključkov".

Na vprašanje, kako si predstavlja delo, glede na to, da bo kot koalicijski poslanec preiskoval domnevno financiranje druge, največje koalicijske stranke, pa je dejal, da v tem ne vidi prav nobene ovire. Kot je opomnil, bi se zgodilo isto, če se Möderndorferjev prestop ne bi zgodil. "Pomembno je, da se ukvarjamo z vsebino, ne pa s tem, kdo preiskovalno komisijo vodi," je prepričan Perič.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Motoviltz |  23 .05. 2020 ob  00: 54
Perič je predstavnik stranke, ki se razglaša za liberalno.
Njen ustanovitelj pa je že pozabljen.
V demokraciji noben predstavnik koalicije ne more bit predsednik preiskovalne komisije, ki naj bi preiskovala drugo stranko koalicije.
Mislim, da smo še enkrat dokazali, da lahko naša demokracija tone iz volitev v volitve.
Perič pravi, da je pomembno da se ukvarjajo z vsebino .....
Gospod Perič, vsebina je ta , da ste vi član koalicije , kar samo po sebi pomeni, da ste v konfliktu interesov !!!!!
Drek |  22 .05. 2020 ob  12: 38
Perič, kot izolana (glede na to ,da si bil podžupan) te je lahko sram , da podpiraš JANŠO preko stranke kateri pripadaš. Če bi imel kej jajc bi izstopu iz stranke.
ZigaZois |  22 .05. 2020 ob  09: 44
Saj ni pomembno kdo preiskuje;
glavno je to, da de posluša šefa in pove samo tisto, kar je šefu všeč.
Taki ljudje napredujejo in prejemajo nagrade v naši lepo domovini.
Ištrijan |  21 .05. 2020 ob  21: 49
13
Aha, OK, zdaj bo vse odkrito......