PAZITE, KJE PUŠČATE TORBICE IN NAHRBTNIKE! Tako je ostala brez kuverte z 2000 evri

Kronika

V okolici Postojne je neznani storilec vlomil v osebni avtomobil s tujo registracijo in iz vozila odtujil nahrbtnik, v katerem je imela 65-letna Nemka kuverto z 2.000 evri, več osebnih dokumentov in bančnih kartic ter denarnico z 20 evri. Z dejanjem jo je oškodoval za 4.000 evrov. Nato je poskušal vlomiti v še en osebni avtomobil, vendar je od dejanja odstopil, poročajo s Policijske uprave (PU) Koper. 

Fotografije so simbolične. 

Policisti PU Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 66 primerih in na številko 113 prejeli 167 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo, v kateri se je ena oseba lažje telesno poškodovala, devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma, dve tatvini in kaznivo dejanje goljufije. Zaradi kršitve javnega reda in miru so posredovali sedemkrat.

V Kopru je neznani storilec iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil denarnico, v kateri so bili osebni dokumenti, dve bančni kartici in 20 evrov gotovine. Z dejanjem je 35-letnega državljana Srbije oškodoval za približno 300 evrov.

Policisti so na mejnem prehodu Dragonja na vstopu v državo 42-letnemu državljanu Avstrije zasegli osebni avtomobil, ker ne poseduje vozniškega dovoljenja. Zoper voznika so napisali obdolžilni predlog in ga privedli k sodniku za prekrške. Prav tako so policisti oglobili lastnico vozila, 45-letno državljanko Avstrije, ker je kot lastnica vozila le-to dala v uporabo osebi, ki nima vozniškega dovoljenja.

Na počivališču Studenec pa je bil ustavljen 46-letni državljan Bosne in Hercegovine, voznik osebnega avtomobila, sicer doma iz Kopra. Policisti so ugotovili, da ne poseduje vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli, zoper njega pa bo napisan obdolžilni predlog.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali deset oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Dva državljana Afganistana sta v postopku zaprosila za mednarodno zaščito, ostali tujci pa bodo po končanem postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija